Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder ARENDAL

Bertolt Brecht // Arendal Kulturhus

Overview

Hva er det verste? Eie en bank eller rane en bank? Vil du har svar, så oppsøk konserten der Vigdis Hjorth vil prøve å overbevise deg om at verden bør omorganiseres.

EN KYNISK MENNESKEVENN MED ENSEMBLET "TILBUDOGETTERSPØRSEL"

Hva er det verste? Eie en bank eller rane en bank?
Vil du har svar, så oppsøk konserten der Vigdis Hjorth vil prøve å overbevise deg om at verden bør omorganiseres, Espen Leite spiller trekkspill (Brechts foretrukne instrument), Ruth Wilhelmine Meyer presenterer de mest forunderlige lydverdener med stemmen og Jørn Simen Øverli spiller gitar, synger og har gjendiktet de fleste av tekstene du vil høre.

Gruppa tilbudogetterspørsel tar for seg evig aktuelle politiske spørsmål i Bertolt Brechts tapning på en poetisk og spenstig måte. Alt veves sammen til en konsertforestilling om Bertolt Brecht (1898-1956). Han som ville revolusjonere teateret og verden, og som greide det første om ikke det andre, men som uansett har vært og er en inspirator for mennesker som vil bruke kunsten til å kritisere makten fra Jens Bjørneboe til Elfriede Jelinek. Og som har hatt innflytelse på så ulike diktere som Gunnar Ekelöf, Inger Hagerup, Halldis Moren Vesaas, Georg Johannesen og Jon Fosse, og på filmskaperen Ingmar Bergman.

Konserten er en del av lanseringsturneen for CD som kommer ut 4. mars 2022 på Kirkelig Kulturverksted

Reaksjoner fra presse, arrangører og publikum:
…..Om du treng å danna hjartet, ønsker å rømma frå kvardagen eller berre vil ha ei knakande god kulturoppleving, så er Bertolt Brecht- En kynisk menneskevenn noko for deg. Anbefalast på det sterkaste!…
  
....søttifem forførende og insisterende minutter med Brecht; opplest, følt, fortalt og sunget. En heftig konsertforestilling som kaster oss rett inn i refleksjonen og selvransakelsen på poetisk vis....

.... Musikk og tekst veves uanstrengt sammen, og forestillingen rusler elegant videre. Men treffer som en pisk….

….Tusen takk for alt av tryllestøv som ligger igjen overalt etter dere….

  • Last Updated: 10.01.2022
  • Source: Arendal Turistkontor
Dates

to. 21. april 2022 19:00 20:15

See All
Bertolt Brecht // Arendal Kulturhus
Your Recently Viewed Pages