Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder ARENDAL

Arendal Jazzklubb presenterer Ellen Andrea Wang Trio

Overview

«One of the five best young female jazz musicians» The Guardian.

Ellen Andrea Wang har i løpet av de siste årene etablert seg som en av landets aller mest interessante og profilerte musikere og har høstet stor anerkjennelse langt utover Norges grenser. I tillegg til sine egne prosjekter har hun samarbeidet med folk som Sting, Manu Katché og Marilyn Mazur, samt med det ypperste sjiktet av norske jazzmusikere.

Hun etablerte Ellen Andrea Wang Trio i 2013. Trioen gav ut sin første plate Diving i 2014. Ellen Andrea Wang fikk stor internasjonal oppmerksomhet rundt platen som var hennes første utgivelse i eget navn, og hun ble etter kort tid utropt til «One of the five best young female jazz musicians» av den britiske avisen The Guardian.

Trioens foreløpig siste plate Blank Out kom i 2017 til flotte kritikker. Musikken befinner seg et sted i grenselandet mellom jazz og pop/soul med bred appell fremført av et knippe strålende musikere og med Ellen Andrea Wangs klare personlige stempel som komponist, bassist og vokalist. I Wangs særdeles fengende og egenartede musikkunivers får vi servert låter med stort radiohit-potensiale på den ene siden, avløst av forsiktige instrumentale pusterom på den andre.

I trioen er Wang backet opp av to av landets fremste instrumentalister. Andreas Ulvo (Eple Trio og Mathias Eick band) er like komfortabel med analogsynthen som sitt lyriske jazzpianospill. Erland Dahlen på trommer, har figurert som studio- og livemusiker for kremen av norske artister, samt sine egne musikalske konsepter som opererer innen feltet elektronika/ jazz/eksperimentell musikk.

Denne kvelden vil du oppleve en trio som lever musikken, jager opplevelsen og bygger en katedral av opphøyet pop for en kveld. I dette rommet bør du være! Konserten arrangeres i samarbeid med Sørnorsk jazzsenter.

Ellen Andrea Wang – bass, vokal, Andreas Ulvo – tangenter, Erland Dahlen – trommer, perkusjon

Perfect Danger:hør og se videoen

Bad Blood: hør og se videoen

Arrangør: Arendal Jazzklubb

Foto: Andreas Ulvo

  • Last Updated: 18.01.2021
  • Source: Arendal Turistkontor
Dates

to. 8. april 2021 20:00

See All
Arendal Jazzklubb presenterer Ellen Andrea Wang Trio
Your Recently Viewed Pages