En dag i Arendal

Velkommen til Arendal, byen med det rare i!

Her kan du overnatte i fengsel, spise hjemmelaget sjokolade, shoppe i spennende nisjebutikker og nyte utsikt fra glassheisen!

Glassheisen .
Photo: Gjermund Glesnes
Glassheisen .
Photo: Gjermund Glesnes

Kl. 09:00

Våkn opp frisk og utvilt etter en god natts søvn på din egen fengselscelle! Det gamle fengselet i Arendal er gjort om til hotell, så her kan du oppleve det ekte livet bak murene. 

Kl. 10:00

Rusle ned til sentrum, ta en tur innom Vitensenteret og rundt magiske Pollen. Her ligger restaurantene og caféene med sin uteservering tett i tett rundt hele havnebassenget. Så som København har sitt Nyhavn, har Arendal sin Pollen. Her kan du spise ferske rundstykker og mild ost til frokost mens du ser bladene bli store og grønne på trærne.  Middag kan nytes med utsikt til hjertet av Arendal, både utendørs og innendørs. Og mens du tar små biter av desserten og trekker dype åndedrag, gjør du deg klar til en kveld litt utenom det vanlige. 

Ta også turen innom Fiskehandleren, hvor Freddy Larsen og familien har drevet i flere generasjoner. Ved siden av finner du ofte Freddy selv opptre på puben, hvor du kan nyte sjømat til stemningsfull musikk.

Kl. 11:30

Stopp for en kaffe på Strandhaven, og prøv de magiske munkene!

Kl. 12:00

Ta turen videre til Arendal Bymuseum/ Kløckers hus. Huset var en privatbolig, med deler som ble bygget over tre forskjellige århundrer. Da Toldinspektør Johannes Nicolai von Kløcker bygget sin bolig her i 1826, valgte han å innlemme bygget fra 16- og tidlig 1700-tallet som allerede sto på tomten i sitt nye hjem. Huset var så i familiens eie fram til det ble kjøpt av en privat stiftelse og omgjort til museum i 1982. På runde videre går du forbi Nye Stenhuset restaurant, Tyholmen kolonial, ferjekaia, og Arendal gamle rådhus. Det gamle rådhuset er Norges høyeste trehus, og ble opprinnelig bygget som privatbolig av Morten Kallevig mellom 1812 og 1815, før Arendal kommune tok bygningen i bruk som rådhus i 1844. I 2005 flyttet rådhuset lokaler til Sam Eydes Plass, og siden den gang har det gamle trehuset vært kontorbygg diverse kulturhistoriske organisasjoner. 

Kl. 13:00

Da var det klart for lunsj! På Restaurant Flyt serveres det deilige retter som pizza, burger og vegetariske alternativer i sydlansk stemning. Fra mai til september kan du nyte livet i Norges eneste flytende basseng, eller i en av de flytende badstuene. På området finner du også en loungebar og peis. 

Kl. 14:00

Fortsett turen videre til Øvre Tyholmen. Området Tyholmen har bevart sitt særpreg og fremstår i dag som et sjarmerende og spennende område med en rekke arkitektonisk bevaringsverdige og fredete hus. Det er mange smug og gater i den gamle bydelen. Hvert gatehjørne åpner et vindu inn i typiske steder og hendelser fra byens spennende historie. Midt på Tyholmen troner også byens Trefoldighetskirke som er åpen for besøk om sommeren. Fra kirken har du god utsikt ned mot Sam Eydes plass, som før huset den populære "Rudebilstasjonen." I dag er det Arendal Kulturhus som holder til her.

Kl. 16:00

Klar for noe søtt? Stikk innom Heimdal Chokolade, Norges minste sjokoladefabrikk. Arendals egen Willy Wonka byr på de lekreste godbiter! Fortsett shoppingen i Torggata, gata med Arendals nisjebutikker. Unwrapped har fokus på miljø og bærekraft, det finnes egen barberer, ølutsalg og mye mer!

Kl. 17:30

Få litt kulturelt påfyll på Bomuldsfabriken Kunsthall, og om du er klar for enda mer kan du ta turen til KUBEN, Arendal Museum.

Kl. 19:00

Nyt starten av kvelden fra Glassheisen, hvor du får panoramautsikt over hele byen.

Kl. 20:00

Da skal det smake med middag! Arendal har flere spennende alternativer å by på, vi kan blant annet anbefale Madam Reiersen, en gastropub med levende musikk og underholdning. 

09:00 Våkne opp etter en god natts søvn i din egen fengselscelle!

Fengselshotellet.mp4 .
Photo:
Fengselshotellet.mp4 .
Photo:

10:00 Rusle ned til byens hjerte, Pollen, hvor restaurantene ligger tett i tett langs vannet.

Relaxing in Pollen harbour, Arendal .
Photo: Peder Austrud, Visit Sørlandet
Relaxing in Pollen harbour, Arendal .
Photo: Peder Austrud, Visit Sørlandet

Freddy Larsen driver fiskehandleren, og ved siden av har har startet et konsertlokale hvor han ofte opptrer med bandet sitt!

Freddy Larsen.mp4 .
Photo:
Freddy Larsen.mp4 .
Photo:

Kl.11.30: På tide med en kaffe og en av de viden kjente munkene på Strand Cafe. Har du ikke smakt munker enda er det en rund søtsalt kule stekt i eget jern. Nydelig!

Strand cafe.mp4 .
Photo:
Strand cafe.mp4 .
Photo:

Kl.12.00: Runden fortsetter til Arendal Bymuseum/Kløckers hus, som viser hvordan byens borgere levde på 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet. 

et gammelt rom

Kløckers hus .
Photo: Gjermund Glesnes
Kløckers hus .
Photo: Gjermund Glesnes

Kl.13:00: Klar for lunsj? På Restaurant Flyt har de utrolig god pizza og andre retter som hamburger og pizza.

Kløckers hus .
Photo: Gjermund Glesnes
Kløckers hus .
Photo: Gjermund Glesnes

Møt Arendals egen Willy Wonka! Heimdal Chocklade er Norges minste sjokoladefabrikk, og her lages det små vindunderlige biter.

Klarer du å motstå fristelsen?

Heimdal chockolade.mp4 .
Photo:
Heimdal chockolade.mp4 .
Photo:

Ta turen innom Unwrapped, en koselig kafe og butikk som har fokus på miljø og bærekraft. Her er produktene enten økologiske, plastfrie eller lokaleproduserte!

Unwrapped.mp4 .
Photo:
Unwrapped.mp4 .
Photo:

Avslutt kvelden på Madam Reiersen, en koselig gastropub som ofte har live musikk og andre arrangementer.

Madam Reiersen .
Photo: Nico Hagen
Madam Reiersen .
Photo: Nico Hagen

Her kan du lese mer opp opplevelser i Arendal:

Les mer om Arendal: