Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Video Thumbnail - youtube - Arendal gjestehavn svømmebasseng
Arendal Gjestehavn Sjøbad.
Photo: Arendal Gjestehavn

Båtferie i Arendal

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Kom båtveien til Arendal da vel!

Det er i Arendals skjærgård du finner alt du trenger for en vellykket båtferie. Med kort avstand til idylliske uthavner, mengder av solvarme, blankskurte svaberg og Nidelva som gir ly for vinden uansett hvor brisen måtte velge å komme fra. Den idylliske sørlandsbyen Arendal, en gang landets ledende sjøfartsby, tilbyr en god blanding av puber, kaféer, restauranter og shopping, i tillegg til variert kulturtilbud og attraksjoner.
Her er 8 gode grunner til å legge båtturen til Arendal i sommer:

1. Arendal Gjestehavn- Landets fineste og mest komplette gjestehavn?

Med prisen «årets båtkommune» var Arendal Gjestehavn en viktig del av kåringen. Arendal Gjestehavn tilstreber å tilby det gjestene ønsker, som blant annet egen badestrand og et stort flytende, oppvarmet utendørs svømmebasseng, med temperatur på mellom 25 og 28 grader.

Arendal Gjestehavn tilbyr i tillegg til båtplasser, gratis tråløst internett, leie av vaskemaskiner og tørketromler for tøy, dusjfasiliteter.

Restaurant Flyt i gjestehavna tilbyr utleie av badstuer, kajakk, motoriserte SUP-brett, el-båter og andre vannsportsaktiviteter og lekeplass for de minste barna.

Du kan reservere plass i gjestehavna i forkant ved å benytte app’en Havneweb, som du laster ned fra App-store..

Har du behov for ekstrautstyr eller annet til båten? Butikken Maritim Båtutstyr utenfor Arendal sentrum tilbyr gratis daglig transport til butikken alle hverdager.

Arendal Gjestehavn ligger på Tyholmen, ved den gamle trehusbebyggelsen. Det tar 2 minutter å gå til sentrum og hjertet av Arendal.

8 gode grunner til å legge båtturen til Arendal
  1. Arendal Gjestehavn
  2. Strandhugg i Arendals skjærgård
  3. Nidelva
  4. Kulinariske opplevelser langs sjøveien
  5. Sommerbyen Arendal
  6. Pollen - havna i hjerte av Arendal
  7. Barnas by
  8. Kulturbyen Arendal

2. Strandhugg i Arendals skjærgård 

Den idylliske uthavnen Merdø, vårt helt eget Saltkråkan, tilbyr sandstrand, svaberg, kafé og museum. Søk gjerne til øyas topp, her losene stod i gamle dager og speidet etter skip. Til å hjelpe deg med himmelretningen kan du bruke kompassrosen innrisset i fjellet, datert helt tilbake til 1654. Til Merdø går det også ferger fra Arendal sentrum flere ganger om dagen.

Fyrtårnene Lille og Store Torungen er Arendals kjennemerke og ligger majestetisk til ved innseilingen til Arendal. Hva med en klatretur til topps i Store Torungen? Svimlende høyde og fantastisk utsikt, nesten helt til Danmark!

I utkanten av Raet nasjonalpark på Hove, Tromøy, finnes vegetasjon og turterreng du sjeldent har opplevd. Her er det også seilsportsenter, klatrepark, badestrand og mulighet for å leie utstyr til SUP, vindsurfing og kajakkopplevelser. Hva med en safari under vann med undervanns el-scooter?

Den flate og særegne øya i vest, Jerken, er som laget for oppdagelsesferder. Blant morenemassene finnes både gamle hustufter og store graver fra bronsealderen.

3. Nidelva

Lokalbefolkningen legger gjerne båtturen «rundt elva». For andre betyr det båttur på elven som heter Nidelva, og som går rundt Hisøy. Her passeres blant annet nydelige sandstrender og idyllisk sørlandsbebyggelse. Et must for alle, bare ikke for deg i seilbåt, da broene man må passere under er lave.

4. Kulinariske opplevelser langs sjøveien

To restauranter som kan nås med båt finner du langs Nidelva. Den første er Hjemme hos Wenche som serverer deilig mat fra lokale bønder rett i sjøkanten. Er det høyvann, får du låne et par gummistøvler.  Den andre er Nidelv Brygge ved campingplassen med samme navn. Her inntar du maten på brygga mens man kikker på båter som tøffer forbi. Det nyeste restauranttilskuddet er del av Canvas Hove på Tromøya.

5. Sommerbyen Arendal

På sommeren syder det av liv i Arendal. Her finnes alt du måtte ønske av kafeer, restauranter, shopping og et godt uteliv i gangavstand. Lurer du på noe, stikk innom turistkontoret på Sam Eydes plass.

6. Pollen 

Det sies at det beste i verden er gratis. Det er det også å sitte i Pollen, indre havn og hjertet av Arendal. Som København har sitt Nyhavn, har Arendal sin Pollen. Den ultimate sommerfølelsen får du i Pollen, enten du spiser softis, piller reker eller bare observerer sommerlivet med noe kjølig i glasset fra en av de mange uteserveringene rundt hele havna.

7. Barnas by Arendal

Når du endelig får barna opp fra sjøen eller svømmebassenget, finner de fort sin oase på lekeplassen på Torvet. Vitensenteret Sørlandet i Arendal sentrum er landskjent, og det pleier å være like vanskelig å løsrive seg for både små og store. En tur med en av byfergene til øyene utenfor pleier også å være en hit for store og små.

8. Kulturen og aktivitetene

Arendal fylles med aktiviteter, konserter og festivaler gjennom sommeren. KUBEN museum og arkiv som er regionens kulturhistoriske senter og den anerkjente Bomuldsfabriken Kunsthall, som er Sørlandets største utstillingsplass for samtidskunst, ligger en spasertur fra sentrum og er verdt et besøk. Kanskje frister en byvandring gjennom trange smug på Tyholmen, den gamle delen av byen som en gang var landets rikeste, enten på egen hånd eller som en guidet gruppetur. Se hva som skjer i Arendal.

Flere opplevelser i Arendal