Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Turer og aktiviteter i Arendal for rullestolbrukere

Andreas, Terje og Thea Eikin ved Buøya i Arendal
Andreas, Terje og Thea Eikin ved Buøya i Arendal.
Photo: Andreas Eikin
Friluftsliv og aktiviteter i Arendal tilrettelagt for deg med en fysisk funksjonsnedsettelse. Rullestolbruker Andreas Eikin gir tips til turer og aktiviteter i Arendal for rullestolbrukere.

Turer på hjul i Arendal

Det er mange flotte steder man kan dra på tur i Arendal. Her er 5 plasser som egner seg både med rullestol og barnevogn.

Byløypa
Arendal har fått ny byløype. Den er 10,5 km lang. Du kan gå hele eller deler av løypa. Byløypa går i gjennom det historiske bysentrum, langs med sjøen, langs vann, innom parker og lekeplasser, på turveier i natur og enkelte strekninger gatelangs.

Med rullestol må man velge alternativ trase fra Jernbanestasjonen til Kuben (Barbudalen). Her finner du digitalt byløypekart. Alternativ trasé er markert med oransje prikker.

Kunstarena Torbjørnsbu gruver ved Bomuldsfabriken
Det er en flott opplevelse å gå i de fine broene som er laget høyt over Torbjønsbu gruver. Gruvene på Torbjørnsbu var gjennom flere århundrer blant de viktigste jerngruvene i landet, etter nedleggelsen ble de brukt til avfallsdeponi. I dag er det blitt en fin kunstarena ved Bomuldsfabriken Kunsthall.

For å komme til Kunstarena Torbjørnsbu Gruver tar du turen til Bomuldsfabriken Kunsthall. Det er lett å komme inn i Bomuldsfabriken med rullestol hvis man kjører inn bak bygget. I 3. etg er det en liten utstilling om gruvedriften, fra den kommer man ut til Kunstarena Torbjørnsbu Gruver.

Mer informasjon om utstillingen og åpningstidene finner du på bomuldsfabriken.no.

Torbjørnsbu Gruver ved Bomuldsfabriken Kunsthall i Arendal
Torbjørnsbu Gruver ved Bomuldsfabriken Kunsthall i Arendal.
Photo: Andreas Eikin

Brua ved Torbjørnsbu Gruver

Raet nasjonalpark – Hove
Hoveodden er en del av Raet Nasjonalpark her kan du gå på nydelige turveier og stier langs sjøen mellom trær som er blitt formet av vinden. Det er flotte turstier ved Canvas Hove og ved Hove leirsenter. Her kan du kjøre med rullestol eller uterullestol. Foretrekker du de smaleste stiene anbefaler jeg å bruke uterullestol. Les mer om Raet nasjonalpark.

På vei til Kuben
Enten du har tenkt deg på museumsbesøk på Kuben eller bare har lyst til å gå deg en tur kan jeg anbefale å gå fra Trefoldighetskirken i Arendal sentrum til Kuben (Aust-Agder museum og arkiv) og Langsæ gård. På veien vil du gå forbi 8 historiske bygninger. På turistkontoret i Arendal kan du få en fin brosjyre med kart og litt informasjon om de ulike historiske bygningene du går forbi.

Granestua
Tar du turen til Granestua en søndag i skoleåret kan du kjøpe deg en vaffel. Reiser du dit en annen dag kan du nyte nista i gapahuken. Stien rundt tjernet er godt tilrettelagt for både barnevogn og rullestol. Mer info finner man på granestua.no.

Andrea og Thea ved Granestua i Arendal
Andrea og Thea ved Granestua i Arendal.
Photo: Andreas Eikin

Andrea og Thea ved Granestua i Arendal

Les mer

3 morsomme aktiviteter i Arendal for barn i rullestol

Vitensenteret 
På Vitensenteret Sørlandet i Arendal kan små og store utforske, teste ut og eksperimentere – og kanskje lære noe nytt samtidig? Ta med familien og lek og eksperimenter dere gjennom utstillingen. I de interaktive utstillingene finner man aktiviteter innen temaene: Din kropp og helse, Maritim teknologi, Energi og Tall i alt.

Vitensenteret Sørlandet er universelt utformet, så det er lett å komme frem med rullestol. Kommer du med bil kan du parkere i Pollen P-hus som ligger rett ved siden av.

Kuben Aust-Agder museum og arkiv
Der er det mange forskjellige utstillinger på Kuben. Spesielt vil jeg anbefale Barndom. Her kan du leke og lære om hvordan leker barn har hatt fra 1900-tallet og frem til i dag. Alle barn kan bli med på gratis skattejakt! Ta kontakt med resepsjonen for å bli med. Premie til alle!

På utsiden er det egne handikap parkeringsplasser. Bygget er universelt utformet, så det er lett å komme frem med rullestol.

Biblioteket i Arendal
Om du vil låne en bok, bare sitte å slappe av, spille Xbox eller bare sjekke internett bør du ta en tur til Arendal Bibliotek

Bygget er universelt utformet, så det er lett å komme frem med rullestol. Biblioteket ligger på Torvet i Arendal sentrum. I sentrum er det flere parkeringshus, samt mange handikapplasser på gateplan.

Les mer

Om Andreas

Artikkelen er skrevet av Andreas Eikin som er 17 år bor i Arendal. Han går på salg, service og reiseliv på Dahlske og på fritiden liker han å være ute på tur med hunden Pi, spille data, henge på Flow ungdomsklubb, spille el-innebandy og brettspill. Andreas er også kjent fra NRK serien Superhundene.

Andreas Eikin og hunden Pi i lysløypa Sør Amfi i Arendal
Andreas Eikin og hunden Pi i lysløypa Sør Amfi i Arendal.
Photo: Andreas Eikin

Andreas og Pi ute på tur

Les mer om Arendal

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen