Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Sykkelferie i Arendal
Sykkelferie i Arendal.
Photo: Levende Bilder

Sykkelferie i Arendal

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Oppleve Arendal fra sykkelsetet

Se for deg små hvitmalte trehus med trange, brosteinbelagte gater, sommerlyd av båtliv og måker, og kjenn varmen fra solen. Oppleve Arendal fra sykkelsetet, i ditt eget tempo, gjennom uthavner, langs landevei, trange smug, langs havgapet, med ferge over til øyene eller til svabergene. Enten du kommer med familien, venner eller om du søker roen helt alene.

Med utgangspunkt i Arendal har du tilgang på flere flotte sykkelturer. Ta for eksempel med sykkelen på ferje til Hisøy og Tromøy og utforsk de sjarmerende sørlandsøyene fra sykkelsetet. Eller hva med å ta toget til Nelaug stasjon og sykle tilbake til Arendal? Vi kan garantere flotte omgivelser og opplevelser langs veien.

Ta med egen sykkel eller lei en hos Pedalen eller hos Canvas Hove. Store deler av løypene går langs kysten og du kan også sykle i Raet nasjonalpark.

Tromøy er Sørlandets største øy og et flott område for sykkelturer

Velg deler eller hele den 40 km lange løypa gjennom skog, langs sjø og forbi strand. Tromøy er Sørlandets største øy, og et flott område for sykkelturer, gjerne for familier. Kommer du fra Arendal sentrum, kan du ta fergen fra Tyholmen til Skilsø, nordvestre del av Tromøy. Bruk sykkelvei der det er mulig. For mer informasjon om løypa se her.

Hisøyløypa er en flott løype som tar turen fra Arendal sentrum og ut til fergeleiet ved Kolbjørnsvik

Hisøya kan friste med både hav og elv, ferskvann og saltvann. Sykle forbi vakre trehus fulle av karakter, Havforskningsinstitutt i Flødevigen, Stølsvika badestrand med kiosk, Nidelv Camping, Tangen og Sandvigen. Klatre opp i vanntårnet og nyt 360 graders utsikt over Arendal. Med sykkel kommer man fint rundt for å oppleve denne varierte øya. Løypa har muligheter for avstikkere og turen tilbake til Arendal. Hisøyløypa starter fra Arendal sentrum, vestover langs bryggene forbi Kittelsbukt. For mer informasjon om løypa se her.

Arendal – Eydehavn – Buøya

Sykkelturen går langs vannet mot det gamle industrisamfunnet Eydehavn før den ender opp på naturskjønne og badevennlige Buøya. Fra Arendal sentrum går ruten ut Langbrygga og Tollbodkaia til Barbu. Fra rundkjøringen i Barbu følger man fortau/sykkelsti østover mot Eydehavn. Strekningen Arendal -Eydehavn - Buøya er ca. 10,5 km en vei.

Langs Nesgata ser vi de gamle arbeiderboligene oppført rundt 1913 i forbindelse med de store industrietableringene på Eydehavn. Dette kan man lære mer om ved å ta en avstikker til Eydehavn Museet, til venstre midt i Nesgata. 

Veien videre mot Buøya er ca 3 km ekstra. Sykkelstien slutter rett ved den smale broa som går over til Buøya. På veien østover øya passeres flere badeplasser, her er det bare å velge. Helt til enden kan man fortsette til fots på stien som fører ut til Skarsholmen, her er det flere tilrettelagte friareal med badeplasser. For mer informasjon om løypa les her.

Nelaug – Arendal, sykkeltur med toget en vei

Fra Arendal stasjon tar du toget til Nelaug og sykler så tilbake. Nelaug er stoppested på Sørlandsbanen og det går flere avganger dagen. Turen er ca 4 mil til Arendal langs grusveier og noe asfalt. Ønsker man en kortere tur kan man f.eks. gå av toget på Flaten stasjon, da er avstanden til Arendal ca 33 km og man slipper unna noe stigning.

Sykkelturen Nelaug-Arendal har to ruter, der den østlige er skiltet. Husk badetøy, det er mange fine badeplasser – vi kan blant annet anbefale badeplassen ved Bøylestad, i Froland. For mer informasjon om løypa les her.

Stisykling i Arendal

Stisykling er en av de raskest voksende sportene i Norge og Arendal har over 30 kilometer med tilrettelagte sykkel-stier i norgestoppen. Den meste kjente er området Tungvekteren, der ildsjeler har lagt ned tusenvis av timer med jobb for at du skal få en fartsfylt og spennende sykkelopplevelse. Vanskelighetsgrad varierer fra ekspert til nybegynner. Her er noe for alle. For mer god info om stisykling, sjekk ut Stisykkelbyen

Stisykling i Arendal

Stisykling i Arendal

Ut på sykkeltur - Lyst på flere tips?

Kortstokken "52 sykkelturer" presenterer turforslag i Arendal og Grimstad, ett kort med hver sin sykkeltur. Turene har forskjellig vanskelighetsgrad. Kortene har en QR-kode med lenke til kart og turbeskrivelse. Du kan kjøpe kortstokken på turistkontoret i Arendal kultur- og rådhus og i utvalgte butikker.

Se her for kart over ulike sykkelruter i Arendal kommune.

Nasjonal sykkelrute nr 1 er skiltet og går langs kysten gjennom hele Arendal kommune. Kystruta strekker seg for øvrig langs hele norges kyst, og er rundt 4500 km lang. Se mer informasjon om Nasjonal sykkelrute nr 1 her.

Med sykkel i Arendal

Flere opplevelser i Arendal