Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Eventyrere og naturelskere se her! Vi gir deg 8 grunner til å besøke Hove i Arendal

Hove beach in Raet national park
Hove beach in Raet national park.
Photo: Visit Sørlandet

På Hove utenfor Arendal kan du kombinere nydelig sørlandsk natur med overnatting i tretoppene, nyte livet i utendørs badekar, gå turer langs rullesteinstrendene, lære surfing eller sveve mellom tretoppene i TrollPark Hove. Eventyrere og naturelskere; her er 8 tips til hva du må få med deg på Tromøy utenfor Arendal.

Eventyr i tretoppene på TrollPark Hove

Våren 2019 stod klatreparken, TrollPark Hove klar for å ta i mot gjester som ønsker seg en liten utfordring. Klatreparken har et av de beste sikkerhetssystemene i verden så her kan du trygt kaste deg ut i de mange morsomme zip-linene mellom trærne. Det vil kile i magen og du vil svette litt. Du får mye moro og du bygger samhold med de du klatrer sammen med. Det er bare å hive deg ut i det.

Kjenn havet bruse i Raet Nasjonalpark

Sørlandets eneste nasjonalpark, Raet ligger blant annet på Hove. Gå deg en tur langs de spesielle rullesteinstrendene, som stammer fra siste istid, 10-12000 år siden. Kjenn havet bruse og opplev naturkreftene helt ute i havgapet.

Magisk overnatting på glampingplass

Våren 2019 åpnet Canvas Hove for overnatting i kokonger i tretoppene, hengekøyer og glampinghytter. Den spesielle overnattingen som man kaller glampingplass, er veldig populær og har vært fullbooket hele sommeren.

Se livet under deg

Lei en kano med glassbunn hos Canvas Hove og se den vakre naturen under vann gjennom et stort vindu i dørken av kanoen. De spesielle båtene gir deg bokstavelig talt et krystallklart bilde av hva som er under deg. Her føler du deg som en skikkelig eventyrer i båten. Eller du kan ta deg en rolig tur på stille hav, beskyttet fra vær og vind på innsiden av skjærene med et SUP brett.

Badstue og badekar under stjernehimmelen

Gå inn i ei deilig varm badstue med havutsikt, eller svøm ut til den flytende badstua hvor du kan nyte dampende sauna kombinert med rensing av kropp og sjel. På Canvas Hove kan du også ligge i et oppvarmet badekar under stjernehimmelen, nyte naturen og utsikten i det fulle drag etterfulgt av et forfriskende bad i Skagerak.

Kajakkopplevelser

Canvas Hove leier ut kajakker, og du kan også booke guidede turer fra Wannado og Kote Null. Dette passer både for nybegynnere og de mer erfarne.

Turer i Raet med båt

Kaptein Knut Mørland samarbeider med Aust-Agder turistforening (AAT) om transporttjenester med båt til og fra fyrene Lille og Store Torungen og leverer også sightseeingturer i den marine nasjonalparken Raet som Hove er en del av. Kontakt MS Torungene for bestilling.

Stisykling, surfing og mye mer

Prøv stisykling med fulldempet elektrisk stisykkel, du vil garantert få deg en knallgøy opplevelse. Meld deg på et nybegynnerkurs eller få med deg en guide som viser deg Arendals beste stier. Med vind i håret og saltsprut i ansiktet vil noen av Norges beste surfeinstruktører legge til rette for heftig surfing utenfor de ytterste holmene. Canvas Hove leverer dette og mange flere opplevelsene.

Er du eventyrlysten og søker nye opplevelser er den frodige øya et perfekt sted for naturelskere som vil oppleve et vell av aktiviteter og spennende overnatting.

Fakta om Hove

  • Hove er et område på Tromøy utenfor Arendal.
  • Øya har fastlandsforbindelse, og du kan reise her med rutebåt om sommeren.
  • Hoveområdet er en del av Raet nasjonalpark.

Ta fart, hopp inn i det og bestill et opphold på Hove

Flere opplevelser rundt Hove

Les mer om Hove, Raet og Arendal

Your Recently Viewed Pages