Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Girl on Merdø island ferry
Merdø island in Arendal.
Photo: Peder Austrud, Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Velger du Arendal som utgangspunkt for familieferien på Sørlandet i sommer, får du mange gode opplevelser for både liten og stor. Familieferie i Arendal er skjærgård, bading og båtturer. For barna er det å leke, klatre i trær, spise is og gjøre andre koselige ting sammen med familien det som skaper sommerferieminner for livet.

1. Barnevennlige sandstrender

Arendal har mange flotte langgrunne sandstrender som er som skapt for barnefamilier. Merdø, som dere enkelt når med ferge fra Pollen, har to nydelige strender. Ta med piknikkurven og strandlekene og tilbring dagen på stranda. På Merdø finnes også Merdø Kro for dem som heller vil få maten servert. Is til barna har de selvfølgelig også. Stølsviga på Hisøy med sine to strender er også populær hos barn. Her finnes også sandvolleybane og kiosk. Hove strendene ligger ytterst på Hove på Tromøy i utkanten av Raet nasjonalpark. I umiddelbar nærhet finner du aktivitetsbedriften Canvas Hove med restaurant og masse gøyale friluftsaktiviteter.

2. Våte utendørsaktiviteter

Arendals skjærgård er som laget for vannsport.  Velg mellom padling i kano med glassbunn eller på et SUP-brett, fridykking eller undervanns-safari med el-scooter. Lær å seile jolle eller brett, bli med på ribtur i Raet nasjonalpark, lei kajakker eller småbåter og oppdag skjærgården på egen hånd.

3. Aktiviteter til lands

Kjenn det krible i magen høyt over bakken i klatreparken, nyt vinden i håret på ridetur i Raet nasjonalpark, prøv deg på en stisykkeltur med el-sykkel på Hove, gå på oppdagelsestur i skog og mark, ta med piknikkurven til stranda, bygg sandslott, fisk krabber fra brygga, spis masse is. Er du ute etter enda flere actionfylte aktiviteter kan vi anbefale TrollAktiv i Evje.

4. Spennende og varierte overnattingssteder

Når man skal på ferie med barn er det viktig å finne et sted å bo som passer for hele familien. I Arendal finnes overnattingsmuligheter som passer alle familier og lommebøker. Telte i det fri helt gratis, camping- eller glampingplass, hytter, leiligheter, hoteller og airbnb. Hva med å overnatte i en cocoon? De finnes bare her på Tromøya.

5. Museum og innendørsaktiviteter

Skulle dere være så uheldige å havne i dårlig vær en dag eller to i ferien så er ikke det så farlig. Det finnes mange spennende ting å finne på innendørs.

Har dere for eksempel besøkt Teknisk Museum i Oslo og syntes det var spennende? Da sier vi bare: Besøk Vitensenteret i Arendal. Her får man lov å ta og røre, eksperimentere og finne ut av ting. Sett av godt med tid fordi det blir vanskelig å få barna med seg ut derifra igjen, kanskje like vanskelig å få med seg far eller mor ut igjen også for den saks skyld.

Eller ta turen til KUBEN Aust-Agder museum og arkiv. Her har de en utstilling spesielt for barn. Den interaktive utstillingen heter 'Barndom' og viser hvordan og med hva tre forskjellige generasjoner barn lekte på 1900-tallet. Prøv ut tidsmaskinen og se hvor du lander. Vi lover et nostalgisk gjensyn med en svunnen tid også for foreldre- og besteforeldregenerasjonen.

Visste dere at Arendal holder Guiness Rekorden for verdens største flaskeskipsamling laget av en og samme mann? 650 av de over 3400 flaskeskipene kan beundres i Arendal Bymuseum Kløckers Hus.

6. Kort avstand til to av Norges kuleste dyreparker

Visste dere at Dyreparken i Kristiansand kun er 40 minutter unna? Det finnes også en dyrehage til en 40 minutters biltur i motsatt retning: Den Lille Dyrehage på Brokelandsheia. Her kan barna bli kjent med alt fra kaniner, minigriser og geiter til mer eksotiske dyr som lemurer, surikater, kenguruer, slanger og småaper i Norges største regnskog.

7. Norges eneste oppvarmede flytende svømmebasseng i Arendal gjestehavn

I Arendal Gjestehavn finner du Norges første flytende utendørs svømmebasseng. Temperaturen i vannet ligger rundt 25-28 grader. Ta en forfriskende svømmeøkt på havnivå med vakre Tyholmen som bakteppe.

Arendal Gjestehavn Sjøbad

Arendal Gjestehavn Sjøbad

Flere aktiviteter og opplevelser i Arendal

Your Recently Viewed Pages