Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Festivalhagen til Studio Spornes
Festivalhagen til Studio Spornes.
Photo: Studio Spornes
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Mari og Tom Rudi fulgte drømmen og flyttet hjem igjen til Sørlandet etter mange år i Oslo. Idag driver de yogastudio, populær kafé og konsertlokale like ved Raet Nasjonalpark på Tromøya utenfor Arendal. Hver sommer er de vertskap for den hyggelige og intime Spornesfestivalen.

De er fra Arendalsområdet begge to, og hadde hytte med utsikt til havet i det som i dag er nasjonalpark. 

- Det var ingenting som bandt oss til Oslo, eller som vi ikke kunne organisere fra Arendal. Vi ville gjerne tilbake til Sørlandet, og vi hadde et ønske om et sted som kunne romme alle framtidsdrømmene våre, forteller paret. 

Tom, også kjent fra bandet Jim Stärk, har vært i musikkbransjen siden 1994 og jobber med management av artister. 

- Som musiker kreves endel reising uansett, og da spiller det ingen rolle om man må reise fra Arendal eller Oslo. Jobben i managementselskapet kan jeg utføre uansett hvor i verden jeg befinner meg.

Mari og Tom Rudi
Mari og Tom startet drømmested på Tromøya.
Photo: Studio Spornes

Sa nei til karrierejaget, startet yogastudio

Da Mari sa opp jobben i TV2 for å flytte til Arendal og starte yogastudio var det mange skeptiske tilbakemeldinger. Hun hadde drevet med yoga i mange år i Oslo og reist mye på yogaturer flere steder i verden. Hun var nybegynner som yogainstruktør og tok påbyggingskurs for å lære mer. Formen hun underviser i er organisk yoga, en levende og eksperimentell form for yoga. I løpet av uken holder hun 9 ulike kurs i studioet, fortrinnsvis for fastboende i nærområdet. På sikt ønsker hun også å kunne tilby intensivkurs og yogaweekends for tilreisende. 

- Den ultimate drømmen er et eget yogastudio ute i åkeren, forteller hun. 

“Jeg hadde behov for å komme meg vekk fra effektivitetsjaget, det gjorde meg syk ” - Mari Rudi

Mari Rudi, Spornes Yoga
Yoga Studio Spornes.
Photo: Studio Spornes

“Jeg hadde behov for å komme meg vekk fra effektivitetsjaget, det gjorde meg syk ” - Mari Rudi

Populær kafé med lokal og ekte mat på menyen

Kafeen omtaler de som «hjertet i Studio Spornes». I starten var de litt skeptiske til beliggenheten, men de var litt heldige med oppstarten da en stengt vei gjorde at all trafikk til turområdene på Hove ble sluset rett forbi eiendommen. Det bidro til at forbipasserende ble oppmerksomme på den nye kaféen og ryktet spredde seg raskt. 

Nå har de til og med måtte utvide lokalet. Den gamle garasjen har blitt et hyggelig ekstra rom i kaféen. 

Studio Spornes uteservering
Studio Spornes.
Photo: Studio Spornes

Uteservering

I tillegg til drive yogastudio, er Mari også ansvarlig for kaféen. Her er det hjemmebakt og ekte som er stikkordene. Hun står tidlig opp for å bake hver morgen. Kaféen har blitt kjent for sine gode smørbrød og ikke minst de velsmakende kanelsnurrene. All mat lages fra bunnen av og de har et stort utvalg med glutenfrie alternativer.

De er opptatt av å handle lokalt og ønsker å vite hvor maten kommer fra. Om det tar litt ekstra tid å skaffe til veie råvarene og om det koster litt mer, kvalitet går foran. 

Gulrøtter får de fra den lokale gulrotbonden i nabolaget, kjøttet kommer fra lokale bønder.

Populære kanelsnurrer
Studio Spornes.
Photo: Studio Spornes

Populære kanalsnurrer

Studio Spornes, en eksklusiv konsertopplevelse

Det lille konsertlokalet i andre etasje av huset er koselig og intimt. Her er det kun plass til 55 gjester, noe som skaper en hyggelig stemning og nærhet mellom artister og publikum.

Artistene er fulle av lovord, både til vertskapet, lokalet og publikummet. 

“Å spille på Spornes er som å komme hjem til det hyggeligste vertskap du kan tenke deg og så spille konsert for 50 ekstremt lydhøre musikkelskere - et eventyr” - Solveig Slettahjell

Aamund Maarud på Studio Spornes
Aamund Maarud.
Photo: Studio Spornes

Amund Maarud spiller på Studio Spornes

- Artistene ØNSKER å komme hit, sier Tom. Vi er opptatt av at det skal være trivsel i alle ledd, det smitter. 

I løpet av et år blir det endel konserter på Studio Spornes.I 2018 ble det hele 40. Men det er ikke et mål i seg selv med flest mulig konserter.

- 40 er egentlig litt for mye, sier Tom. Så fra 2019 nedskalerte de antall konserter uten at det gikk utover kvaliteten.

“Studio Spornes er Norges hyggeligste og mest intime scene, drevet av folk med stor kjærlighet for musikk. Det er en utfordring å spille med publikum så tett på, men det gjør også at man som artist blir ekstra skjerpa. Selv har jeg hatt noen av mine aller beste konsertopplevelser i det lille rommet i annen etasje ytterst på Tromøya” - Pål Angelskaar, Minor Majority

Gjennom kontaktnettet sitt kjenner Tom mange musikere, og trekker derfor endel store navn til det lille konsertlokalet. Men han er også opptatt av gi gi unge lovende artister en scene, og booker innimellom ukjente navn til konsertene.

- De faste gjestene vet at jeg booker kvalitet, så de kommer uansett, smiler Tom. 

Tom og Mari ønsker at opplevelsen gjestene får skal være verdt turen og inspirere til at folk kommer igjen og snakker positivt om stedet vårt til andre.

- Vi ønsker ikke å være helt mainstream. Derfor er det viktig at vi også tar noen sjanser, både med artister og andre prosjekter. 

Minor Majority konsert Studio Spornes
Minor Majority, Studio Spornes.
Photo: Studio Spornes

Minor Majority

Stamgjestene belønnes for trofasthet og gjenkjøp

Studio Spornes bruker nesten utelukkende sosiale medier i markedsføringen. Har du lyst til å få med deg artistslipp anbefaler Tom å følge Studio Spornes på Facebook

- Her slipper vi konsertene først, og noen ganger er de utsolgt i løpet av et par timer, sier han. Vi gir ofte trofaste gjester en liten advarsel i forkant, da vi ønsker å ta ekstra godt vare på stamgjestene våre. Vi vet hva de liker og da er det enkelt å tipse om konserter i samme gata. 

Spornesfestivalen

For et par år siden så Spornesfestivalen dagens lys. Festivalen er egentlig bare en stor hagefest, ifølge Tom og Mari, og de er opptatt av å beholde det intime preget og den gode stemningen. Derfor selges det kun 700 billetter til hver dag. Artistene som har spilt på festivalen vil gjerne komme igjen, ene og alene på grunn av at de trives så godt. 

Konsert Spornesfestivalen
Spornesfestivalen.
Photo: Studio Spornes

Spornesfestivalen

På Spornesfestivalen, som i alt det andre de gjør, er det kvalitet som gjennomsyrer alt. Festivalmaten skal strutte av sunnhet og man skal bli glad av det man får servert, både av mat og musikk. 

“Studio Spornes og Spornesfestivalen er rein kjærlighet fra ende til annen. Uansett om de arrangerer små intime konserter eller utendørsfestival så er stemninga blant både publikum og arrangører så varm og fylt av glede over musikken. Jeg har opplevd begge formatene og får ikke fullrost Mari og Tom Rudi for det de skaper rundt seg av engasjement og positive opplevelser.” - Amund Maarud

Amund Maarud Trio Spornesfestivalen
Spornesfestivalen.
Photo: Studio Spornes

Amund Maarud Trio på Spornesfestivalen

Få oversikt over arrangementer og konserter på Studio Spornes
Hvordan komme seg til Tromøya?

Med bil:

Fra Arendal sentrum, følg Fv 410 mot Eydehavn. Ta av mot Tromøy på Fv 409. 

Med ferge: 

Ta passasjerfergen Skilsøferga fra Arendal sentrum (ved Tyholmen Hotell) til Tromøy. Det er 6 km til Studio Spornes fra fergeleiet. Det er mulig å ta sykkel med på fergen. 

Fergen går ikke på søndager. 

Med buss: 

Buss 102 retning Tromøy Øst går fra Arendal bussterminal (Holdeplass B) til Flademoen (holdeplass nærmest Studioen). akt.no

Kontakt I-Taxi for bestilling av taxi i Arendal

Your Recently Viewed Pages