Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Ting å gjøre i Arendal under Arendalsuka

People walking among houses at Tyholmen in Arendal
Sightseeing at Tyholmen in Arendal.
Photo: Peder Austrud, Visit Sørlandet
Mellom politiske møter, debatter og foredrag under Arendalsuka kan det være fint å oppleve noe annet. Ta i bruk byens aktivitets- og opplevelsetilbud og bli litt bedre kjent med Arendal på egen hånd. 

Utforsk bylivet i Arendal

Det er få ganger det er så mye folk i Arendal som under Arendalsuka, og byen koker av liv gjennom hele uka. Det kan derfor være lurt å melde seg på aktiviteter eller bestille bord på byens restauranter i god tid.

I Arendal finner du også en rekke spennende gallerier og museer. Ta en tur innom Kløckers Hus og sjekk ut den store samlingen av flaskeskip de har der. KUBEN, Bomuldsfabriken og ARTendal har åpent under hele Arendalsuka, det samme har Galleri Fløistad på Langbrygga og Vitensenteret Arendal.

Har du glemt å pakke med deg noe viktig eller har du rett og slett bare lyst på noe nytt? Byens butikker har som regel gode tilbud under Arendalsuka, så hvis shopping er din greie er det mulig å gjøre noen gode kupp. Alti Arendal, kjøpesenteret midt i Arendal sentrum, har over 70 butikker og åpent til kl 20 på hverdager.

Vi anbefaler en tur innom byens lille sjokoladefabrikk, Heimdal Chokolade. Her får du kvalitetssjokolade med mange ulike smaker. Jordbær dyppet i mørk eller hvit sjokolade er en av bestselgerene om sommeren. 

Andre arrangementer i Arendal

Bli bedre kjent med historiske Arendal

Det er hyggelig å ta en liten tur i de trange, brosteinsbelagte gatene på Tyholmen. Ønsker du å lære litt mer om historien kan du ta med deg gratis selvguidingskart fra Arendal Turistkontor. Det er også mulig å bestille en byvandring med guide.

Dra til sjøs

Skjærgården i Arendal er lett tilgjengelig fra Pollen i sentrum. Hopp på en av fergene i Pollen og dra på tur til den gamle uthavna Merdø, til Kolbjørnsvik på Hisøy eller til Tromøya. 

Test fiskelykken med M/S Amor eller ta en rundtur i Nidelva. Du kan også bestille en båttur med en av byens charterbåter til Torungen Fyr, ytterst i havgapet utenfor byen. 

Hold deg i aktivitet under Arendalsuka

Selv om du som deltaker på Arendalsuka beveger deg masse rundt fra sted til sted nede i sentrum, betyr Arendalsuka også mye sitting og kanskje litt for mye av både god mat og god drikke. Det kan derfor være deilig å legge inn en liten treningsøkt eller to i løpet av uke, eller i det minste gjøre en aktivitet som ikke innebærer stillesitting.

I Arendal gjestehavn finner du byens utendørsbasseng. Hva med å starte dagen her med noen runder før frokost?

Hos Turistkontoret i Arendal kan du leie sykkel og her får du også turkart og sykkelkart. Kart finner du også hos DNT og FriluftsrådetSør.

Hvis du synes Arendalsuka blir litt vel hektisk kan du dra en tur på spa på Arendal Herregaard på Tromøya eller rusle en tur i Raet Nasjonalpark på strendene på Hove og Spornes. Ønsker du litt mer action kan du klatre hos TrollPark Hove. Wannado og Canvas Hove byr på opplevelser både til lands og til vanns.

Opplevelser i nærheten

Har du tid og anledning kan du ta deg en tur ut av byen. I Tvedestrand finner du flere historiske bokantikvariater. Utenfor Tvedestrand ligger jernverksmuseet Næs Jernverk med en spennende historie. Her kan du også se smeder i arbeid inne i smia. Like ved finner du Arendal og omegn golfbane.

På Sandøya kan du besøke Linns Lysstøperi og Ragnvalds Pølsemakeri. Pulsen senkes betraktelig i det du går i land på den bilfrie øya og i Linn og Ragnvald hage senkes den ytterligere. Her serveres pølsetallerken, kaffe og annen drikke og selvfølgelig de deiligste munker. Sjekk også ut øyas øvrige tilbud på Made on Sandøya

Arendalsuka 2022 

Hjertelig velkommen til Arendalsuka 15. -  19. august 2022.

Om Arendalsuka

Arendalsuka markerer starten på det politiske året i Norge, og er "the place to be" for alle som er interesserte eller engasjerte i politikk og samfunnsliv. I løpet av uka arrangeres også Arendalsuka UNG, en arena hvor barn og unge kan lære mer om politikk og samfunnet vi lever i. Det er også en rekke morsomme aktiviteter å delta på. Arendalsuka er gratis og åpen for alle. 

Det offisielle programmet til Arendalsuka blir løpende oppdatert.

Utsikt over Arendal sentrum under Arendalsuka
Arendalsuka.
Photo: Hildegunn Skage Teinum / Visit Sørlandet

Arendalsuka

Les mer om Arendal

Your Recently Viewed Pages