Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
or search all of Southern Norway
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

 

Sørlandet - stedet for de gode opplevelsene

Ta med familien til Sørlandet og skap nye minner i vinterferien! Enten du liker ski og kos på fjellet, eller byferie med aktiviteter og kafeliv, har Sørlandet noe for deg!

Anbefalte opplevelser:

Her kan du overnatte:

Se hva som skjer i vinterferien:

La deg inspirere:

Eikerapen Gjestegard er et eventyrslott som ligger idyllisk til på Eikerapen i Åseral. Her står flotte naturopplevelser i kø. I vinterferien får du 20 % rabatt på 3 døgns opphold på standard dobbelt/enkeltrom + 10 % rabatt på heiskort for de som bor på hotellet.

Eikerapen gjestegard vinterferiekampanje1080x1080.mp4 .
Photo:
Eikerapen gjestegard vinterferiekampanje1080x1080.mp4 .
Photo:

Det flotte badelandet Aquarama i Kristiansand har masse moro og gøyale aktiviteter for både barn og voksne i vinterferien. Hinderløypen ligger ute alle dager og vi annonserer skattejakt på høyttaleranlegget og inviterer alle barn i alle aldre til være med å lete. Skatten kan finnes både høyt og lavt, i vann og på land. Surfebølgen, AquaSurf, er åpen for drop-in hver dag mellom 12.00 til 17.00. Det blir også skumfest i paradisbukta kl. 12.00 og 15.00. 

Badelandet Aquarama i Kristiansand .
Photo: Aquarama / Anders Martinsen
Badelandet Aquarama i Kristiansand .
Photo: Aquarama / Anders Martinsen

Brokke har mange flotte løyper for deg som foretrekker langrenn, og supre muligheter i bakken dersom du ønsker litt mer fart og spenning. Vi anbefaler overnatting på Sølvgarden hvor du får -30 % rabatt på overnatting og skikort i Brokke Alpinsenter ved min. 3 overnattinger. 

24. februar kl 21 kan du også oppleve Folkemusikkpub med Eivind Tanche-Larsen

sølvgarden hotell

På skitur i Brokke .
Photo: Anders Jonassen
På skitur i Brokke .
Photo: Anders Jonassen

Løs et mysterie i vinterferien! I Lillesand ligger landets eneste Mysteriehus hvor dere er garantert spenning og uforglemmelig familiehygge. Mysteriehus har fantastiske gåter, som et Escaperoom, men dere har egen nøkkel og velger selv om dere vil overnatte i det mystiske huset eller løse mysteriene på noen timer. Passer for barn ifra 10-årsalderen og oppover sammen med voksne i alle aldre.

Herresalong .
Photo: Mysteriehuset
Herresalong .
Photo: Mysteriehuset

X3M Gokart arrangerer en to-dagers kjøreskole for barn mellom 8 og 14 år i vinterferien 27-28. februar. Gjør deg klar for en fartsfull opplevelse!

X3M Gokart .
Photo: X3M Gokart
X3M Gokart .
Photo: X3M Gokart

Hillestad feriesenter har seks flotte bassenghus som er åpne hele året. Her kan familien boltre seg, og i nærområdet finnes det fine skiløyper. Galleriet er også åpent.

Bassenghus på Destinasjon Hillestad .
Photo: Håvard Antonsen
Bassenghus på Destinasjon Hillestad .
Photo: Håvard Antonsen

Vitensenteret kan du oppleve et fenomenalt fysikkshow! Vi utfordrer fysikkens lover med eksplosjoner og flammer. Tør du stole på fysikken?

Tidspunkt: 12:00 og 14:00

Alder: 4 år m/voksen

Varighet: ca 20 min

Påmelding på senteret

 

Fysikkshow .
Photo: Vitensenteret
Fysikkshow .
Photo: Vitensenteret

Ta turen til idylliske Mandal! Her finnes spennende aktiviteter for hele familien. Mandal Hotel tilbyr 50% rabatt på overnatting i vinterferien.

Mandal Hotel .
Photo:
Mandal Hotel .
Photo:

Er du klar for Kristiansand museums vinterferierebus? I vinterferien kan du og familien delta på tun-rebus på friluftsmuseet i Kristiansand. Bruk din telefon og QR-koden ved inngangen til museet, og følge hintene videre. Rebusen leder deg gjennom Bygada, Setesdalstunet og Vest-Agder tunets uteområder.

Rebusen er gratis, og tar deg meg rundt på hele friluftsmuseet i ditt eget tempo. Rebusen passer for barneskolebarn i følge med voksne.

Vi har åpent hver dag mellom kl. 9-15, mandag – fredag 20.-24. februar 2023.

Arrangementet er gratis.

Kristiansand .
Photo: Kristiansand Museum
Kristiansand .
Photo: Kristiansand Museum

Tirsdag og torsdag i vinterferien kan du bli med på barneomvising på Gimle Gård. Gimle Gård er en landsdelens vakreste herregårder, men hva er egentlig en Herregård og hva gjorde familien som bodde her? Dette og mange flere spørsmål skal vi finne ut av på omvising.

Omvisingen passer for barn i skolealder.

Tirsdag 21. februar kl. 11 og kl. 13.
Torsdag 23. februar kl. 11 og kl. 13.
Barn: 50,-
Pris: voksen i følge med barn 50,-

Gimle gård .
Photo: Vest-Agder-Museet
Gimle gård .
Photo: Vest-Agder-Museet

Klatring er perfekt som aktivitet for barn og familie. På Sørlandet Klatresenter kan hele familien få prøvd seg i klatreveggen sammen uten noen forkunnskaper! 

Klatresenter.mp4 .
Photo:
Klatresenter.mp4 .
Photo:

Velkommen til vinterferieaktiviteter for hele familien på Sjølingstad Uldvarefabrik tirsdagfredag kl. 1115 i uke 8 og uke 9. Vi lager morsomme figurer i garn og filt. Omvisning i fabrikken kl. 13. Vi ønsker små og store gjester velkommen på besøk i vinterferien. Aktivitetsbordene står klare. Utenfor fabrikken tenner vi bålpanna, og legger opp til aktiviteter ute også. Kle dere godt. Utstilling av nyproduserte møbelstoffer. Museumsbutikk med salg av materialpakker til barneaktiviteter, garn av norsk ull, pledd og ullstoffer med mer. Enkel kafe. 

Sjølingstad Uldvarefabrikk .
Photo: Vest-Agder-Museet
Sjølingstad Uldvarefabrikk .
Photo: Vest-Agder-Museet

Alle lørdager i februar og mars har Flekkefjord Museum åpent «håndverksted» i museumskjelleren. Verkstedet er åpen fra kl. 11-14. Aktiviteten er egnet til barn i barneskole og mellomtrinns alder.

Flekkefjord har en lang og rik håndverkertradisjon, og museet vil bidra til at det fortsetter i de neste generasjoner. For å ivareta kunnskapen, må tradisjonene brukes.

Olav Olsson på 6 år syns det er gøy å jobbe med hendene. .
Photo: Vest-Agder-Museet
Olav Olsson på 6 år syns det er gøy å jobbe med hendene. .
Photo: Vest-Agder-Museet

Velkommen til årets vinterferieverksted på Nordberg Fort.

Også i år har vi verksted vinterferien: Torsdag 21. februar fra kl.11 til 14.

Verkstedet er for alle som har lyst og barna lager ting sammen med voksne. Ta med deg barn, barnebarn, tantebarn eller små venner og tilbring en koselig formiddag på verksted og i kafeen.

Billett kr. 50,- pr. barn.

Lista Museum - Nordberg Fort .
Photo: Vest-Agder-Museet
Lista Museum - Nordberg Fort .
Photo: Vest-Agder-Museet

Overnatt i idylliske omgivelser på Tregde Ferie i Mandal. I vinterferien kan du også leie båt for å oppleve skjærgården og prøve fiskelykken.

Tregde .
Photo:
Tregde .
Photo:

GoAheadNordic tar deg til Sørlandet!

Ombord i KuToppen-toget og våre andre tog finnes det en egen familievogn hvor det er et lekerom og god plass til både barnevogn og aktive barn. Tog er en perfekt måte å reise med familien på! Du kan bevege deg fritt rundt i toget og ha med deg inntil 30 kg bagasje. Vi har flere avganger på Sørlandet, og kan også frakte en videre til Stavanger i vest eller Oslo i Øst. Om du vil reise litt mer komfortabelt tilbyr vi vår nye reiseklasse Ekstra, som inkl. Snacksbar, pledd, kaffe og te. Du kan også booke deg inn på Hvile som byr på det samme som ekstra, i tillegg til en hvilestol som kan legges ned 45 grader, har installert justerbart leselys, bord og stikkontakt under setet. Nå i februar lanserer vi også en ny meny i kafevognen. Den kan by på spennende retter fra lokale leverandører langs linjen. I den nye menyen finner enhver gjest en rett som faller i smak.

KuToppen toget .
Photo: GoAheadNordic
KuToppen toget .
Photo: GoAheadNordic

Vi tar deg med rundt! Taxi Sør tilbyr transport dersom du har behov for å komme deg rundt på Sørlandet. Last ned Taxifix appen for enkel bestilling!

Taxi sør .
Photo: Taxi sør
Taxi sør .
Photo: Taxi sør

Opplev vinteren på våre destinasjoner:

Skøytebaner

Helårsopplevelser i skjærgården

Skiferie i Sør-Norge

Flere vinteropplevelser

Flere opplevelser for barnefamilier

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen

Vinterferie i Dyreparken

Møt dyr fra hele verden sammen med dine nærmeste i Dyreparken i hele vinterferien. Vinterferien i Dyreparken uke 8 og 9 er en helt spesiell opplevelse. Tempoet er roligere enn på sommeren, men vi har flere aktiviteter og besøkshus åpne. Les mer.

Badeland på Sørlandet

I Kristiansand får du spa, stupetårn og bassenger i Aquarama og et stort badeland i Dyreparken. Eller kanskje du foretrekker en ferie på stranden ved Sørlandsbadet i Lyngdal. Er du interessert i å bade etter fjellturen kan du ta turen til Hovden badeland. Les mer.