Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Dagsturhyttene på Agder

Dagsturhytta på Øyliheia .
Photo: Frida Neverdal
Dagsturhytta på Øyliheia .
Photo: Frida Neverdal

I løpet av 2024 vil du finne en attraktiv og lik type dagsturhytte i hver av de 25 kommunene på Agder.

dagsturhytte

utsikt

Formålet med prosjektet er å etablere attraktive turmål i nærmiljøet som kan bidra til mer friluftsliv, mer fysisk aktivitet og bedre folkehelse for både innbyggere og tilreisende til Agder.

turgåere

Dagsturhytta på Øyliheia .
Photo: Frida Neverdal
Dagsturhytta på Øyliheia .
Photo: Frida Neverdal

Gratis tilbud for alle

denne siden vil du finne flere dagsturhytter fortløpende etter hvert som de åpnes, og tilbudet er gratis for alle. 

Se flere bilder på Instagram:

@dagsturhyttaagder

@visitsorlandet

Dagsturhytta Øyliblikk i Kristiansand

Dagsturhytta Øyliblikk i Kristiansand .
Photo: Frida Neverdal
Dagsturhytta Øyliblikk i Kristiansand .
Photo: Frida Neverdal

Kristiansand: Dagsturhytta på Øyliheia

Ta turen til vakre Øyliblikk – dagsturhytta i Kristiansand kommune!

Hytta ligger fint til på Øyliheia, med flott utsikt mot både Vågsbygdskauen og byfjorden med innseilinga til Kristiansand. Hvis du vil oppleve soloppgangen over Kristiansand så er dette stedet du bør dra! Området rundt hytta består stort sett av fjell i dagen, men det er gode muligheter for å sette opp hengekøye i et skogsholt i nærheten av hytta.

Dagsturhytta på Øyliheia.
Photo: Frida Neverdal

Adkomst til hytta

Hovedadkomst til Øyliblikk skjer fra Karuss skole. For en kortere adkomst kan man gå turveien fra offentlig parkering ved Slettheiveien 110 like ved Øvre Slettheia skole. Det er også mulig å komme til hytta fra ulike utgangspunkt som leder inn på løypenettet i Vågsbygdskauen.

Les mer på ut.no

Les mer:

Dagsturhytta Knibenro i Lillesand

Dagsturhytta på Knibenro .
Photo: Tobias/Visit Lillesand
Dagsturhytta på Knibenro .
Photo: Tobias/Visit Lillesand

Lillesand: Dagsturhytta på Knibenro

Opplev roen og naturen på Knibenro – dagsturhytta i Lillesand kommune!

Dagsturhytta Knibenro ligger på Kniben i Kaldvell friluftsområde . Ved hyttta kan du oppleve naturens stillhet og ro, samtidig som du kan se mot Kaldvellfjorden og storhavet i det fjerne. Området rundt hytta er fint opparbeidet med både benker, bålplass og innbydende arealer for en rast. Det er gode muligheter for å henge opp hengekøye i nærheten av hytta.

Dagsturhytta Knibenro.
Photo: Bård Andreas Lassen

Adkomst til hytta

Hovedadkomst til Knibenro skjer via gruset turvei fra offentlig parkeringsplass ved Kalvild gård. Følg skilting underveis. Det er også mulig å komme til hytta fra andre startpunkt via stinettet i området. Rullestolbrukere må velge turveien opp bakken til venstre, etter å ha passert under broa hvor E-18 passerer. Denne turruta er til sammen 4,4 km tur/retur.  Turen inn til hytta tar ca. 30 minutter i rolig gangtempo.

Dagsturhytta Havblikk i Farsund

Dagsturhytta Havblikk i Farsund .
Photo: Farsund kommune
Dagsturhytta Havblikk i Farsund .
Photo: Farsund kommune

Farsund: Dagsturhytta Havblikk

Opplev panoramautsikten fra Havblikk – dagsturhytta i Farsund kommune!

Dagsturhytta Havblikk ligger nydelig plassert ved Kirkeskaret på Sønderhallsheia mellom Lomsesanden og Loshavn. Fra hytta kan du oppleve flott utsikt mot Farsunds skjærgård og Listastrendene. Man ser helt til Lindesnes fyr og ut over store havområder, derav navnet på hytta. Kyststien går rett forbi hytta og videre vestover mot Einarsneset - ett av kommunens mest attraktive turområder. Lista er gjerne solfylt og vindig, men inne i hytta har man nydelig utsikt uansett om det blåser kuling eller er blikk stille. Området rundt hytta er fint opparbeidet med både benker, bålplass og innbydende arealer for en rast. Det er gode muligheter for å henge opp hengekøye i nærheten av hytta.

Havblikk i Farsund.
Photo: Farsund kommune

Adkomst til hytta

Hovedadkomst til Havblikk skjer via turvei fra parkeringsplass ved avkjøring fra FV4096 til FV4098 mot Loshavn. Det er også mulig å komme til hytta via stinettet fra Loshavn og fra Lomsesanden.

Dagsturhytta Kolåsbu i Birkenes

Dagsturhytta Kolåsbu i Birkenes .
Photo: Bård Andreas Lassen
Dagsturhytta Kolåsbu i Birkenes .
Photo: Bård Andreas Lassen

Birkenes: Dagsturhytta Kolåsbu

Ta en snartur til Kolåsbu – dagsturhytta i Birkenes kommune!

Dagsturhytta Kolåsbu ligger flott plassert ved ved Kolåsen i Herefoss. Fra hytta kan du oppleve flott utsikt over Herefossfjorden. Området rundt hytta er fint opparbeidet med både benker, bålplass, toalett og innbydende arealer for en rast. Det er gode muligheter for å henge opp hengekøye i nærheten av hytta.

Kolåsbu er et dagsturmål hvor du kan ta en pause, spise matpakka, få litt varme, treffe andre, oppleve naturen omkring og kanskje bla i en bok. Hytta er 25 m2 stor, og har både bibliotek og vedovn. Ta med egen ved dersom du vil fyre. Det er også solcelleanlegg med belysning til bruk når det blir mørkt. Hytta er kun ment for dagsbesøk, og overnatting må eventuelt skje i telt eller hengekøye på utsiden. Adkomsten til hytta er ikke tilgjengelig med rullestol.

I tillegg til å være et turmål i seg selv, gir biblioteket i hytta en turopplevelse utover det vanlige. Her finner du bøker om både natur, lokal historie, eventyr osv. Bøkene er ment for lesing på stedet, og kan ikke lånes med hjem. Turbiblioteket er et samarbeid mellom Agder fylkesbibliotek og folkebiblioteket i hver kommune.

Havblikk i Farsund.
Photo: Farsund kommune

Adkomst til hytta

Hovedadkomst til Kolåsbu skjer via turvei og tursti fra offentlig parkering ved Hanefossen. Det er også mulig å komme til hytta via stinettet fra parkeringsplassen ved Hanefossdemningn. 

Dagsturhytta Aurebu i Lindesnes

Aurebekk i Lindesnes .
Photo: Inger Løwø Syvertsen/Midt Agder Friluftsråd
Aurebekk i Lindesnes .
Photo: Inger Løwø Syvertsen/Midt Agder Friluftsråd

Dagsturhytta Aurebu i Lindesnes

Ta et bad ved Aurebu – dagsturhytta i Lillesand kommune!

Dagsturhytta Aurebu ligger flott til ved Aurebekksvannet nært Mandal sentrum . Området rundt hytta er fint opparbeidet med både benker, bålplass, toalett og innbydende arealer for en rast. Det er gode muligheter for å henge opp hengekøye nærheten av hytta. Hvis du tar med badetøy, så kan du også prøve deg på en dukkert ved badeplassen ved hytta.

Aurebu er et dagsturmål hvor du kan ta en pause, spise matpakka, få litt varme, treffe andre, oppleve naturen omkring og kanskje bla i en bok. Hytta er 25 m2 stor, og har både bibliotek og vedovn. Det er også solcelleanlegg med belysning til bruk når det blir mørkt. Hytta er kun ment for dagsbesøk, og overnatting må eventuelt skje på utsiden. 

Aurebekk i Lindesnes.
Photo: Inger Løwø Syvertsen

Adkomst til hytta

Hovedadkomst til Aurebu skjer vi via tursti fra offentlig parkeringsplass i enten av FV3984 og frem til hytta. Følg skilting underveis. Merk at turstien går mellom garasjen og huset som ligger nært parkeringsplassen. Dette er avklart med huseier. Denne turruta er til sammen 2,0 km tur/retur.  Turen inn til hytta tar ca. 20 minutter i rolig gangtempo. 

Dagsturhytta Trogbu i Åmli

Dagsturhytta Trogbu i Åmli .
Photo: Hilde Hansen Smeland
Dagsturhytta Trogbu i Åmli .
Photo: Hilde Hansen Smeland

Dagsturhytta Trogbu i Åmli

Dagsturhytta Trogbu ligg på Trogfjell nær Åmli sentrum, med god utsikt over sentrum, Nidelva, og det vakre kulturlandskapet forma av aktiv jord- og skogbruksdrift.

Følg Trogfjellstien frå Elvarheim museum. Turen er 1,6 km ein veg. Det er ei delvis bratt løype, men mogleg å kvile i gapahukar langs løypa. 
Infotavler undervegs.
Det er også mogleg å gå frå vegen bort til det gamle alpinsenteret.

Kart som viser plassering av hytta (pdf, 3 mb)

Hytta er utstyrt med omn, solcellpanel, og bibliotek.
Toalett nær hytta.

Les Informasjonsskilt med reglar for bruk av hytta!

Dagsturhytta Trogbu i Åmli.
Photo: Hilde Hansen Smeland

Flere naturopplevelser på Sørlandet

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen