Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
or search all of Southern Norway
Children kayaking at Hidra
Hidra.
Photo: Adam Read/Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Opplev naturen på Sørlandet

Sørlandet kan tilby alt fra rolige båtturer i den flotte skjærgården, klatring i Setesdal eller mer actionfylte opplevelser med rafting i elv eller på sjøen.
Oppdrag Sørlandet | Episode 1

Oppdrag Sørlandet | Episode 1

Ute etter litt action? Bli med på fridykking på Kote Null i Tvedestrand, padle i Raet Nasjonalpark med Canvas Hove, off road sykling i Arendal, eller rafting hos Adventure Norway. Få et adrenalin kick på Juvet Bungy. Sørlandet byr på de råeste…
Quirky Docs from Norway | Kote Null

Kote Null Tvedestrand

Klatring på Sørlandet

Andre utendørsopplevelser

Kule utendørsaktiviteter for hele familien

Klatreparkene Høyt & Lavt i Kristiansand, TrollPark Hove og TrollAktiv, Klatreskogen i Evje, elverafting i Bjelland og på Evje og dresin-sykling i Flekkefjord.

Båtturer på Sørlandet

Opplev uthavner som Ny-Hellesund, Merdø eller Lyngør. På Sørlandet er det flere rutebåter som går fra Sørlandsbyene ut til øyer og kystsamfunn. Blindleia er den 20 kilometer lange kyststrekningen mellom Kristiansand og Lillesand som for mange er selve symbolet på den sørlandske skjærgården.

Sørlandskysten i kajakk

Sykling på Sørlandet

Sykkelrute nr. 3 Kristiansand–Hovden egner seg for hele familien. Den tar deg inn i vakker natur, med severdigheter og aktiviteter langs veien. Fra Flekkefjord til Risør går sykkelrute nr. 1 – forbi hvitmalte sørlandsbyer og naturskjønne områder.

Vandring på Sørlandet

Populære turmål på Sørlandet

Jettegrytene på Brufjell og i Risør, Tømmerrenna i Vennesla og Listastrendene er noen av naturattraksjonene du kan oppleve.

Opplev uthavnene på Sørlandet

Den gamle uthavnen Lyngør består av fire øyer samt et stort antall holmer og skjær ytterst i havgapet. Øysamfunnet er et maritimt miljø med smale gater og stier som snor seg mellom hvitmalte hus. Lyngør er bilfritt og passer for alle som ønsker en pause fra hverdagens hektiske liv. 

Øya Merdø ligger rett utenfor Arendal og er tilgjengelig med ferge eller egen båt. På Merdø kan du vandre blant vakre, gamle sørlandshus og besøke Merdøgaard Museum der det er guidede turer hele sommeren. Ta med piknikkurven eller besøk øyas sommeråpne kafé. Det er både sand- og rullestein-strender samt campingmuligheter på øya.

I den gamle uthavnen Ny-Hellesund i Søgne rett utenfor Kristiansand ligger Verftet. Det er et gammelt skipsverft som er blitt totalrenovert og nå rommer moderne ferieleiligheter. Er du ute etter en overnatting utenom det vanlig, kan en natt i oljetanken som er omgjort til suite i Per Fronths regi anbefales.

Vinter på Sørlandet

Fjellet og de flotte alpinanleggene er mye nærmere enn de fleste tror. Bare en times kjøring fra Kristiansand finner du ypperlig skiterreng. Etter noen få timers kjøring oppover Setesdal befinner du deg på Hovden, et av landets mest ettertraktede vintersportssteder drøyt 800 meter over havet.

Du finner også alpinanlegg i Sirdal, som ligger en kort kjøretur fra Egersund eller Stavanger. Åseral er det nærmeste vinterstedet hvis du reiser fra Kristiansand – og Brokke ligger på vei mot Hovden. Alle steder tilbyr instruktør og leier ut det du trenger av utstyr.