Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
or search all of Southern Norway
Woman overlooking sea at Bjellandstrand beach
Bjellandstrand, Raet Nasjonalpark.
Photo: Inger Hutchinson©Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Anbefalte opplevelser øst i Agder

Kommer du med bil fra Østlandet er det mange spennende opplevelser allerede fra du passerer fylkesgrensen til Agder. Trehytter, jettegryter, Via Ferrata klatreruter, matopplevelser på ei øy og en nasjonalpark. Se hva østre del av Agder, og Sørlandet, har å tilby.

Risør

Trehusbyen Risør, også kalt "Den hvite by ved Skagerrak", regnes idag som en av de best bevarte trehusbyen i Europa. Risør har en lang og rik tradisjon med bygging av trebåter og et levende kunst og håndverk miljø.

Gjerstad

I Gjerstad kan du besøke Norges største regnskog i Den lille Dyrehage, men Gjerstad er også hjem til store områder med statsskog. Kilometer på kilometer med skogsområder og naturreservater tilrettelagt for jakt, fiske og friluftsliv. Da er det ikke unaturlig at du også kan bo midt i trærne i unike tretopphytter.

Vegårshei

Vegårshei er et eldorado for friluftsliv, som fiske, bading, turgåing og bærplukking. Kommunen har et lite og koselig sentrum med fine butikker, gode kafeer og en vakker kirke.

Tvedestrand

Tvedestrand er kjent som Bokbyen og har et bygningsmiljø av kulturhistorisk interesse. Opplev skjærgården med en tur til Lyngør, Sandøya eller en av de andre vakre øyene i Sørlandsleia.

Åmli

Åmli er en innlandskommune på Sørlandet med nydelig natur og flotte muligheter for bading, klatring, kano- og sykkelturer. Her finner du også Rjukanfossen i Tovdal, Hillestad Galleri, Pan Garden og Trogfjell Via Ferrata.

Froland

Froland grenser i nord mot Åmli, i øst mot Tvedestrand, i sør mot Arendal, Grimstad og Birkenes, og i vest mot Evje og Hornnes og Bygland. Her finner du Frolandia badeannlegg og påSkjeggedal Sørgard kan du nyte et måltid gardsmat.

Arendal

I Arendal finner du en herlig blanding av sørlandsk skjærgård med mulighet for båtturer og strandliv, myldrende byliv med shopping, bryggesleng og gode matopplevelser i Pollen. Med utgangspunkt i Arendal har du tilgang til en rekke flotte sykkelturer.

Grimstad

Grimstad sjarmerer mange med sine hvite hus, trange gater og smug. Her finner du det originale apoteket hvor den unge apotekermedhjelper Henrik Ibsen arbeidet og du kan sykle i sykkelstjernene Thor Hushovd og Dag Otto Lauritzens sykkelløyper. Grimstad har også en flott skjærgård som du kan oppleve på en av sighteeing båtene.

Arrangementer i østre del av Agder

Les mer om stedene i østre del av Agder

Les mer om Sørlandet

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages