Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
or search all of Southern Norway
Kvinesdal town centre with christmas lights
Christmas in Kvinesdal.
Photo: Øystein Løland
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Opplev Sørlandet pyntet til jul

Hvite byer, julekonserter og julemarkeder. Gjenopplev barndommens glede og forventning i stemningsfulle gater på Sørlandet. Her finner du oversikten over hva som skjer på Sørlandet i julen.

 

 

Julearrangementer på Sørlandet

For full oversikt se arrangementskalender for Sørlandet.

 

 

Julestemning i hvite sørlandsbyer

Jul i Vennesla

Herlig julestemning med julemarked, konserter, show, ponniridning, julegada er full av spennende utstillere og juleopplevelser fra inn- og utland. Programmet er spekket med godbiter, med en rekke arrangementer hver dag.

Jul i den hvite by Risør

I desember forvandler julemagien sommeridyllen Risør til en vakker og koselig juleby. Hele byen, med hus, gater og omgivelser, bugner av julebutikker, juleboder, julemat og julekonserter.

God, gammeldags jul i Tvedestrand

I Hovedgata i Tvedestrand finner følelsen av nostalgi à la «Jul i Skomakergata», og det er ikke tilfeldig. Denne yndige brosteinsteinsgaten, omkranset av hvite hus, var inspirasjon for den første adventsserien på norsk tv. Besøk også Næs jernverksmuseum som har et av Norges største juletre.

Fyrverkeri i Arendal

Jula i Arendal har i mange år blitt feiret med et stort fyrverkeri som for mange er et av førjulstidas store høydepunkt. Julebord, stemningsfulle julekonserter og show for store og små kan du også få med deg.

Julepyntede gater, nisjebutikker og nattåpent i Grimstad

Nisjebutikker med engasjerte drivere byr på spennende kvalitetsvarer, og på spisestedene finner du deilig lokalprodusert mat og drikke. Blant julepyntede hvite hus og trange smug finner du garantert julestemningen og roen til å kose deg med julehandelen. Hvert år er det julegrantenning med fyrverkeri som markerer starten på adventstiden. Under nattåpent er det ekstra juleaktiviteter i gatene for store og små. Les mer om jul i Grimstad.

Koselig julestemning i Lillesand

I Lillesand finner du både julemarkeder, kjøring med hest og kjerre, ponniridning og nissekoner som lager aktivitet i byen og serverer julegrøt.

Julebyen Kristiansand

I Kristiansand sentrum forvandles sentrumsgatene til en hyggelig juleby, med julepyntede gater og nydelig belysning. Her finner du et koselig julemarked og aktiviteter for barna. Les mer om Jul i Kristiansand.

Tradisjonsrikt juleshow i Norges sydligste by

Mandal er kjent for å være en skikkelig sommerby, men de koselige bygatene egner seg også for juleshopping. Mandal sentrum er lite og intimt, og består nesten utelukkende av julepyntede små gamle hvitmalte trehus og smale gater. Se hva som skjer i Lindesnesregionen.

Rådhuset som julekalender i Kvinesdal

I Kvinesdal kan du oppleve et Rådhus som fungerer som julekalender. Her kan du vinne flotte premier hver dag i hele adventstida. I Kvinesdal sentrum finner du også en nydelig lystunnel. Den har fått det passende navnet "Stjerneporten".

Jul i Lyngdal

I Lyngdal arrangeres det også mange julearrangementer. Badelandet Sørlandsbadet er i år ekstra pyntet opp med flott julebelysning. Besøk dem og benytt muligheten til en spasertur langs de flotte strendene. Se hva som skjer i Lyngdal.

Amerikansk jul på Lista og i Farsund

På Lista og i Farsund by blir det ekte amerikansk jul på Vanse. Kjøp amerikanske julegaver på Trunken og innta et amerikansk-inspirert julemåltid.

Småbyidyll i Flekkefjord

Har du lyst til å oppleve jul på gamlemåten? Ja, da tar du turen til vakre Flekkefjord. Byen er kjent for nisjebutikker, herlige spisesteder, spennende gatekunst og en helt spesiell julestemning! Byens to hoteller er nyrenoverte i klassisk og moderne stil. I år er det ekstra mange julelys i gatene og massevis av juletrær! Her står selfie spottene i kø! Se hva som skjer.

Jul på Hovden

Jul i Setesdal er fjellbyen Hovden med juletrær, julelys og lager masse god julemat! Og på Hovden kan vi nesten garantere deg en hvit jul. Det er stadig flere som velger å feire julen på fjellet. Les mer.

God gammeldags julefeiring!

Hos Eikerapen Gjestegard vil du oppleve julen i god gammeldags tradisjon, servert med omtanke i herskapelige omgivelser. Julefeiring på fjellet med julesnø er den aller beste ramme for å få den rette julestemningen. Les mer.

Julehotellet Eikerapen Gjestegard
Julehotellet Eikerapen Gjestegard.
Photo: Eikerapen Gjestegard

Julehotellet Eikerapen Gjestegard

 

Hold deg oppdatert - Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Ønsker du tips til aktiviteter og gode overnattingstilbud på epost? Meld deg på Visit Sørlandet nyhetsbrev.

Les mer

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen