Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
or search all of Southern Norway
Kvinesdal town centre with christmas lights
Christmas in Kvinesdal.
Photo: Øystein Løland
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Opplev Sørlandet pyntet til jul

Hvite byer, julekonserter og julemarkeder. Gjenopplev barndommens glede og forventning i stemningsfulle gater på Sørlandet. Her finner du oversikten over hva som skjer på Sørlandet i julen.

Julestemning i hvite sørlandsbyer

Jul i den hvite by Risør

I desember forvandler julemagien sommeridyllen Risør til en vakker og koselig juleby. Hele byen, med hus, gater og omgivelser, bugner av julebutikker, juleboder, julemat og julekonserter. Risørflekken, det hvitkalkede fjellpartiet som har fungert som sjømerke i mange år, blir utsmykket som en enorm julestjerne i adventstida.

God, gammeldags jul i Tvedestrand

I Hovedgata i Tvedestrand finner du den gammeldagse julen. Du får den grøssegode følelsen av nostalgi à la «Jul i Skomakergata». Det er langt fra tilfeldig. Denne yndige brosteinsteinsgaten, omkranset av hvite hus, var inspirasjon for den første adventsserien på norsk tv.

Fyrverkeri i Arendal

Jula i Arendal har i mange år blitt feiret med et stort fyrverkeri som for mange er et av førjulstidas store høydepunkt. Julebord, stemningsfulle julekonserter og show for store og små kan du også få med deg. Næs jernverksmuseum har i mange år hatt Norges største juletre. 

Nattåpent og grøtfest i Grimstad

I Grimstad byr de deg på blant annet julemarkeder, julenattåpent, grøtfest, nissekor og nissen med hest og vogn. Julestemning i Grimstad sørger for hyggelig sentrumshandel gjennom hele førjulstida. 

Koselig julestemning i Lillesand

I Lillesand finner du både julemarkeder, kjøring med hest og kjerre, ponniridning og nissekoner som lager aktivitet i byen og serverer julegrøt.

Julebyen Kristiansand

I Kristiansand sentrum forvandles sentrumsgatene til en hyggelig juleby, med julepyntede gater og nydelig belysning. Her finner du et koselig julemarked og Julebyen Kristiansand sørger også for underholdning med blant annet 3D lys-show på Domkirken mens du handler inn alt du trenger til jula.

Tradisjonsrikt juleshow i Norges sydligste by

Mandal er kjent for å være en skikkelig sommerby, men de koselige bygatene egner seg også for juleshopping. I Lindesnesregionen finner du også et skikkelig julehotell: Eikerapen Gjestegard. Se hva som skjer i Lindesnesregionen

Rådhuset som julekalender i Kvinesdal

I Kvinesdal kan du oppleve et rådhus som fungerer som julekalender. Her kan du vinne flotte premier hver dag i hele adventstida. I Kvinesdal sentrum finner du også en nydelig lystunnel. Den har fått det passende navnet "Stjerneporten".

Utendørs julespill i Lyngdal

I Lyngdal arrangeres det også mange julearrangementer, blant annet en helt spesiell utendørs julevandring. Se hva som skjer i Lyngdal

Amerikansk jul på Lista og i Farsund

På Lista blir det ekte amerikansk jul på Vanse. Kjøp amerikanske julegaver på Trunken og innta et amerikansk-inspirert julemåltid.

 

Se hva som skjer på Sørlandet

Your Recently Viewed Pages