Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
or search all of Southern Norway
Lindesnes Lighthouse in southernmost Norway
Lindesnes Lighthouse.
Photo: BorderFreeTravels©Fredrik Bye
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Ta en pause, og nyt at høsten endelig er her. Selv om sommeren er over og været blir kaldere, kan det likevel være mange morsomme aktiviteter å gjøre. Vi har forslag til flere ting du kan gjøre på Sørlandet, både ute og inne!

1. Stormjakt på Lindesnes og Lista fyr

Været har noen enorme krefter, og mange drar ut til fyrene på Lindesnes og Lista for å oppleve nettopp dette. Ta med kamera, fordi naturen kan vise seg på sitt beste også på stormfulle dager. Men, pass på lue og skjerf, det er fare for at det flyr bort.

2. Aktiv i naturen

Høsten er en fin tid for å være ute og gjøre familieaktiviteter sammen. Forsøk deg på rafting i Otra på Evje eller i Mandalselva! Det finnes flere alternativer til å være aktiv ute, blant annet klatre i trærne på Høyt & Lavt i Kristiansand, TrollPark Hove i Arendal eller på Evje hos TrollAktiv og i Klatreskogen hos Mineralparken.

3. Spa & velvære

Når været blir for kaldt til å være ute, er det deilig å slappe av inne. Trenger du litt ekstra velvære? Hva med å bruse i et boblebad, sitte i badstue eller bare slappe helt av i kropp og sjel? Da finnes flere alternativer, Strand Hotel Fevik, Lindesnes Havhotell, Aquarama og Sørlandsbadet har alt du trenger for å nyte litt ekstra.

4. #SpisSørlandet - Matopplevelser

Hva er vel bedre enn en god matopplevelse? På Sørlandet har man direkte tilgang til råvarer og man får dermed flotte kortreiste matopplevelser. Det er et stort utvalg av restauranter og lokale ferskvarer å utforske. Besøk verdens største undervannsrestaurant Under, Rosfjord Strandhotels restaurant "Verket" i Lyngdal med lokale råvarer i fokus eller hva med et besøk på historiske Boen Gård utenfor Kristiansand?

5. Matarrangementer

På Sørlandet er det mange arrangementer som har mat i fokus. Smak og Sans på Lindesnes Fyr, Vinhøst og Spis Grønt Uka i Kristiansand er bare noen eksempler. God mat og drikke skal nytes i fine og hyggelige omgivelser, noe man lett finner på Sørlandet. Spis kortreist - #SpisSørlandet!

6. Spesielle overnattinger

Våkn opp i toppen av et tre inne i de dype sørlandske skoger. I Gjerstad utenfor Risør eller på Fiddan i Audnedal kan du bo i ei trehytte med naturen som nærmeste nabo. Eller du kan ta stormjakten et steg videre og overnatte i fyret på Lindesnes og Lista, og kjenn vinden blåse utenfor når du ligger trygt inne.

7. Ut i naturen om høsten

Byene på Sørlandet er selvfølgelig en opplevelse i seg selv, men når bladene faller fra trærne er det fint å dra til fjells. Man må definitivt ikke til utlandet for å oppleve turglede, både Sirdal, Setesdal, Bortelid og Hovden er populære turmål for hele familien. Også i nærområdene til byene har man fine turstier, blant annet er Baneheia, Jegersberg og Odderøya i Kristiansand helt topp. Brufjell i vest og jettegrytene på Sild i øst - bare å hive seg rundt!

8. Kulturhøst

Sørlandet har mye kulturhistorie som kan være interessant å sjekke ut. KUBEN i Arendal har utstillinger som presenterer historie fra Agder og Norge, på Sørlandets Kunstmuseum byr på blant annet ArtTalk og kveldsomvisninger. På Kilden teater og konserthus kan man hele året se forestillinger for barn og voksne. Se full oversikt over alle arrangementer på Sørlandet.

9. Skjærgården

Skjærgården på Sørlandet er spesielt vakker, og den ligger lett tilgjengelig. I høstferien er det fint å ta fergen ut til Lyngør eller se andre steder av kysten i kajakk. Dersom du føler for enda mer fart og spenning, er havrafting en ny opplevelse å få med seg.

Flere aktiviteter og opplevelser på Sørlandet

Your Recently Viewed Pages