Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
or search all of Southern Norway
Child on beach at Rosfjord Lyngdal
Child on beach at Rosfjord Lyngdal.
Photo: Adam Read @ Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Høst på Sørlandet

Besøk Sørlandet om høsten. Nyt en romantisk helg på resort ved sjøen og opplev skjærgården. Gå på vandretur i fjellet eller kos deg innendørs på museum eller i badeland.

Anbefalte arrangementer for barnefamilier

Se full oversikt over hva som skjer på Sørlandet.

Høstferie på Sørlandet - Barnas favoritt

Ta med barna på høstferie på Sørlandet. Her venter masse aktiviteter for hele familien, enten du vil i badeland, gå på museum eller teater eller overnatte på et fyr i storm. Byferie i Barnas By Kristiansand med overnatting i Abra Havn, Dyreparken er også veldig populært.

Sørlandsbadet i høstferien

Sørlandetsbadet i Lyngdal har aktivitetstilbud i høstferien (også når Rogaland har høstferie). Skliene utendørs er åpne, aktiviteter med zipliner og hinderløype i idrettsbassenget og maskotene Salto eller Selma kommer på besøk hver dag. Se oversikt over aktiviteter her.

Lindesnes Fyr

Besøk Norges sydligste punkt. Her er det bare ekstra gøy om været er litt røft! I høstferien har fyrmuseumet åpent daglig fra kl. 10-17. Åpent fyrtårn, fyrkino, utstillinger, nattomvisning hver fredag i oktober, fyr-vandring og åpen museumskafe og museumsbutikk. Se hva som skjer på Lindesnes Fyr.

Høstferieverksted på KUBEN i Arendal

Lurer du på hva du skal finne på i høstferien? Ta familien på besøk til KUBEN i Arendal. I utstillingen Barndom kan dere reise med tidsmaskinen som tar dere til barndommen på 1910, 1960 og 1990- tallet.

Kanskje barna har lyst til å lage sine egne leker? Bli med og lag tinnsoldater og papirdukker. Kafeen er åpen med nystekte vafler. Inngangen til KUBEN samt skattejakten er gratis for barn under 16 år. Book billett på forhånd her.

Strand Hotel Fevik

Strand Hotel Fevik utenfor Grimstad er mer enn et hotell. Helt siden 1937 har stedet fremstått som et eksotisk fristed i skjærgården som inviterer til både ro og opplevelser.

Elgtun

Hos Elgtun på Bygland i Setesdal kan du møte skogens konge! Publikum kan komme helt inn til elgene for å klappe dem og fore dem, noe som er veldig spennende for store og små. Besøk Elgtun daglig kl. 12.00 og se dyrepasseren fore elgene. Kun adgang med årskort eller billett fra nettsiden.

Mineralparken på Evje

Mineralparken og Klatreskogen åpen i høstferien. Møt dinosaurer, spill boblefotball og lazer tag, gå på skattejakt inne i fjellet, ta en kanotur på elva og i Klatreskogen er både Nettparken og klatreveggen åpen. Mineralparken stenger for sesongen i slutten av oktober. Se åpningstider.

Vest-Agder-museet

I høstferien kan du boltre deg på flere museer! På Flekkefjord museum blir det verksted hvor du kan lage både fuglemater, penal eller lommebok. På Nordberg Fort blir det halloween tema på verkstedet. I Odderøya museumhavn blir det nyttig moro for store og små. Lær om knuter og makramè som sjømenn brukte. På Kristiansand museum kan du leke arkeolog eller smed og Kanonmuseet er også åpent. Se full oversikt her.

Vitensenteret i Arendal og Kristiansand

Gøy på Vitensenteret Sørlandet i Arendal og Kristiansand sammen med hele familienfamilien. Se program her.

Nasjonalt Villakssenter - Kvåsfossen

Opplev sprellende laks på nært hold. Nasjonalt Villakssenter - Kvåsfossen i Lyngdal har Norges lengste laksetrapp i tunnel. Langt inne i fjellet kan du se laksen «live» bak svære glassvinduer. Åpningstider i høstferien med mange aktiviteter (uke 40/41): Onsdager: 09.00 - 16:00 og torsdag til søndag 11:00 - 16:00.

Naturopplevelser på Lista fyr

På Lista fyr er det spennende utstillinger, du kan overnatte i fyrmesterboligene og det er utstillinger på Kunstpunkt Lista. Ta med egen sykkel eller lei en på fyret så kan du oppleve det nydelige landskapet med Vita Velo sykkelruten.

Høstferie i Kristiansand - Barnas by

Dyreparken og badelandet har full aktivitet i høstferien, i tillegg er det aktiviteter på museer, badelandet Aquarama, Vitensenteret Kristiansand og i Kilden.

Dyreparken i høstferien

Besøk Dyreparken og Badelandet i høstferien (både uke 40 og 41 - aktiviteter også i høstferien til Telemark og Rogaland). Du kan blant annet oppleve dyrepresentasjoner og "Skumle dager i Kaptein Sabeltanns verden" for å nevne noe.

Bo i Dyreparken

I Abra Havn og på Dyreparken Hotell kan du bo midt i opplevelsene! Se høstferietilbud her.

Scandic Sørlandet

I Sørlandsparken, rett ved Dyreparken og Sørlandssenteret, ligger Scandic Sørlandet. Perfekt for barnefamilier som vil i Dyreparken, og det er også kort vei til kristiansand sentrum med buss. Se høstferietilbud her.

Klatreparken Høyt & Lavt

Naturopplevelser i tretoppene! Høyt & Lavt Kristiansand har åpent hver helg kl 10:00 - 17:30 og hele høstferien. Les mer.

Åros Feriesenter i Søgne

Åros Feriesenter har helårsåpent og ligger kun 20 min. fra Dyreparken. De har hytter med dusj/wc og 4 sengeplasser. Book her.

Vitensenteret i Kristiansand

På Vitensenteret i Kristiansand blir det EksperimentKlubb i høstferien. Bli med på KjemiLab, is-verksted, utforske DNA, lage slim og kjempestore såpebobler. Les mer.

Bo på Bystranda

Med hotellets beliggenhet på Bystranda og midt i byen har man alt man trenger. Scandic Kristiansand Bystranda ligger også vegg i vegg med Aquarama og er 13 minutter unna Dyreparken. Sjekk ut hjemmesidene for best mulig pris i høstferien.

Kilden teater og konserthus

Kilden i Kristiansand har mange andre spennende arrangementer for voksne og barn. Se nettsiden for oppdatert program.

Aquarama

I høstferien inviterer Aquarama til masse moro og gøyale aktiviteter for både barn og voksen! Hver dag i ferien blir det jakten på den forsvunne diamant, du kan møte maskoten AquaLama og nyte HøstSpa. Les mer her.

Sørlandets Kunstmuseum

På SKMU i Kristiansand er det guidede omvisninger i utstillingene, ArtTalks og mange andre arrangementer. Se full oversikt her.

Fiskebrygga i Kristiansand

På Fiskebrygga i Kristiansand holder ekteparet Reidar og Siren Fredriksen gamle sørlandske tradisjoner flytende – til stolthet og glede for en hel landsdel.

Tips til flere aktiviteter

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen