Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Nyheter i Dyreparken 2021

Dyreparken lanserer både dyrenyheter og sjørøverteater i 2021, i tillegg til ny Kaptein Sabeltann-forestilling og feiring av Kardemomme bys 30-årsjubileum.
Kardemomme by i Dyreparken Kristiansand
Kardemomme by i Dyreparken Kristiansand.
Photo: Dyreparken

Helt ny Kaptein Sabeltann forestilling sommeren 2021

Dyreparken og Terje Formoe har i lang tid arbeidet for at årets kveldsforestilling skal bli like spektakulær som før, koronasituasjonen tatt i betraktning. Nå er konklusjonen klar: Sommeren 2021 vil publikum få se en historisk og helt nyskrevet forestilling i amfiet i Kjuttaviga, nemlig “Kaptein Sabeltann og Angrepet fra Gral”, som et unikt engangseventyr.

For første gang i historien vil publikum få møte både Greven og Grevinnen av Gral som slår seg sammen for å knuse Kongen på Havet. Med begge skutene i et forrykende skuteslag, en flyvende heks og fengende dans og musikk, spares det ikke på kruttet i år.

-Dette blir noe helt annet enn i fjor! Da måtte vi hive oss rundt flere ganger. Nå har vi hatt tid til å jobbe med manus og tilpasninger, som gjør at vi skal kunne tilby publikum en fantastisk opplevelse der Kaptein Sabeltann hører hjemme, nemlig i Kjuttaviga, forteller Terje Formoe.

Forestillingsperioden er mandag til lørdag fra 8. juli til og med 4. august. Forestillingen skal spilles klokken 21.00 og 23.00, og publikumshåndteringen vil utføres i tråd med gjeldende smittevernkrav.

To nye dyrearter: Gulkinngibbon og javalangur

Dyreparken har fått to nye dyrearter, gulkinngibbon og javalangur. Begge artene har sin opprinnelse fra Asia. Gulkinngibbon er klassifisert som sterkt truet, og javanlangur er klassifisert som sårbar på IUCNs rødliste. Hovedtruslene for begge apene er tap av leveområder, jakt og salg som kjæledyr.

Apene har flyttet inn ved det nye orangutanganlegget, og her vil de få tilgang til det helt nye og store uteområdet som ble åpnet i 2020.

- Apene er del av bevaringsprogrammer i verdens dyreparker. Dette er fantastiske dyr som vi ønsker å være med å bevare, sier biolog Helene Axelsen.

Aper i Dyreparken Kristiansand

Nye dyrearter i Dyreparken

Klatre nær orangutangene

En spennende nyhet lanseres i tilknytning til det nye orangutanganlegget: Her kan du klatre som en orangutang og tett inntil dyrene. Klatreanlegget blir tilpasset både store og små, og for de med og uten høydeskrekk. Anlegget vil være hele 6 meter over bakken på sitt høyeste.

Endelig åpner Kaptein Sabeltanns Kongelige Sjørøverteater

Det splitter nye sjørøverteateret i Kaptein Sabeltanns Verden har 350 sitteplasser i et stort innendørs amfi. Her inviterer karakterer fra universet til allsang av de populære sjørøversangene. Forestillingen spilles flere ganger om dagen.

Byggingen av Sjørøverteateret er et ledd i Dyreparkens femårsplan for å bygge om hele Kaptein Sabeltanns Verden.

Sjørøverteater i Dyreparken Kristiansand

Sjørøverteater i Dyreparken

30-årsjubileum for Kardemomme by

Verdens første barneby, en eventyrby som alle norske barn har et forhold til i fantasien sin, ble i 1991 offisielt åpnet av Thorbjørn Egners kone, Annie Egner. I 2021 er det 30 år siden snoren ble klippet, og et slikt jubileum skal selvsagt feires.

Innbyggerne i den lille byen vil dekorere til fest og sjarmerende stemning for store og små, og det blir daglig underholdning og storslått byfest i hele høysesongen.

Den tidligere lovløse røveren, Jesper, vil få en ny oppsetning av sin familiekjære forestilling Sirkus Jesper.

Fire nye geparder til Dyreparken

Gepardene er en del av et internasjonalt bevaringsprogram i europeiske dyreparker. Etter anbefaling fra programmet får Dyreparken fire nye geparder til Dyreparken. To hanner og to hunner. Geparden er truet av utryddelse, og derfor jobber verdens dyreparker med å bevare arten. Målet for slike bevaringsprogram er å ha en sunn bestand i verdens dyreparker som en reserve for fremtiden. Dersom det er nødvendig for artens overlevelse kan dyr fra dyreparker settes ut i naturen. For noen dyr kan dyreparker være siste redning.

To hunner, nemlig de to år gamle søstrene Cannelle og Cerise, kommer fra safariparken Peaugres i Frankrike, og hannene, de halvannet år gamle brødrene Pollux og Sirius, kommer fra Borås Dyrepark i Sverige.

Filmproduksjon i Dyreparken

For første gang i Dyreparkens historie blir det produsert animasjonsfilm inne i Parken. Internasjonale og nasjonale animatører og filmprodusenter fra Qvisten Animation AS vil produsere kinofilmen Folk og røvere i Kardemomme by i nyheten Kardemomme by Filmstudio. Filmen vil ha premiere i 2022, men allerede til sommeren skal studio fylles av en interaktiv opplevelse for dyreparkens gjester.

Ny tiger i Dyreparken

Enda et nytt kattedyr ankommet, og denne gangen er det verdens største kattedyr, nemlig sibirsk tiger, som er på plass. Hanntigeren Amur ankom Dyreparken i natt direkte fra Magdeburg Zoo i Tyskland.

Tigeren er del av et bevaringsprogram i den europeiske dyreparkforeningen EAZA. Det er bevaringsprogrammet som har anbefalt at tigeren flytter til Dyreparken. Her venter hunntigeren Boonya. Målet er at de to skal få unger.

Det er bevaringsprogrammet som avgjør hvilke tigre som skal få unger basert på hvem som passer best sammen genetisk. Målet er å ha en sunn bestand av tigre i verdens dyreparker som en reserve for fremtiden. Sibirsk tiger er sterkt utrydningstruet. På 1940-tallet var det bare 20-30 tigere igjen i naturen. Bevaringsprosjekter har ført til at antallet har økt, og i dag er det 400-500 tigere i naturen.

Storsatsing på tematiserte sesonger

Skumle dager-satsingen i høst ble en kjempesuksess. Dyreparken ønsker å utvide høysesongen ved å satse på flere skoleferier som vinter-, påske- og høstferier. Alle disse ukene vil få et betydelig løft i tillegg til at adventshelgene vil bli forsterket med Jul på KuToppen.

Dyreparken har i 50 år, helt siden 1971, holdt åpent 365 dager i året.

Telt i Grashavet!

I 2021 bygger vi enda flere nye overnattingsenheter på Dyreparken Safaricamp, like ved Dyreparkens inngang. I tillegg til de 32 safariteltene som kom i 2019 og 2020, vil det før sesongen 2021 bli oppført ytterligere 10 telt. Disse får en fantastisk og idyllisk beliggenhet - plassert delvis ute i Grashavet!

Informasjon om koronaviruset

I samråd med kommuneoverlegen i Kristiansand kommune holder Dyreparken åpent. Parkanlegget er spredt over et 600 mål stort utendørsområde og Dyreparken vil til enhver tid ha oversikt over antall gjester i Parken. Les mer.

Bestill overnatting og billetter til Dyreparken og Badelandet

På nettsidene til Dyreparken kan du enkelt bestille billetter til Dyreparken og Badelandet, overnatting og billetter til forestillingene. 

Bestill overnatting og opplevelser i Dyreparken.

Your Recently Viewed Pages