Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
or search all of Southern Norway
A group of people rafting in a bright blue boat at TrollAktiv in Evje, Southern Norway.
TrollAktiv.
Photo: TrollAktiv
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Full fart i aktivitetsbygda Evje

Evje, Sørlandets svar på Voss, er spekket med adrenalinfylte opplevelser som rafting, sykkelløyper, klatreskog, kajakkskole og gokartbane. Her er tips til opplevelser på Evje, hos TrollAktiv, Mineralparken, Klatreskogen og Gokartbanen.

10 kule opplevelser på Evje

Opplev Mineralparken i Evje

I Mineralparken kan du gå på spennende dinosaurjakt inne i tunneller fjellet blant stener og krystaller fra hele verden, og i Eventyrbekken kan du vaske frem fossiler og skinnende edelstener. I Mineralparken kan du også skjære ut dine egne steiner til flotte figurer, du kan lage steinsmykker i smykkeverksted som du kan ta med hjem som et flott minne fra ferien. Her finner du også en stor vannpark med mange sklier og lignende.

Klatreskogen - Discovery og Grand Park

I Klatreskogen klatrer man i baner mellom trær, høyt over bakken. Du blir hektet fast i en sikkerhetsline og leker deg i toppen av over 100 år gamle trær. Løypen avsluttes i en 70 meter lang linjegliding over elven Otra. Løypen er for voksne og barn over 4 år.

Klatreskogen Grand Park er klatreløypen for de som er litt større og modige. Du får et kort sikkerhetskurs før du starter klatringen, så er det bare å leke i tretoppene som gir utfordringer som tau-broer, stiger, balanseoverganger og linjeglidninger på om lag 200 meter over elva Otra. Utsikten fra toppen av trærne er fantastisk. Løypen er for voksne og barn over 10 år. 

Kappløp med tiden

Evje gokartbane, en sikker vinner for alle i familien særlig hvis man liker å kjøre fort. Det finnes tre forskjellige baner slik at dette er en opplevelser som passer for alle aldre. Liten bane med el-biler for de minste barna (under 6 år), barnebane (fra 6-15 år) og stor bane (fra og med 15 år).

På elv

Bli med på spennende og adrenalinfylte raftingturer ned den flotte og utfordrende Syrtveitsfossen ved Evje. Barn helt ned til 6 år kan bli med på rafting hos TrollAktiv.

Kajakkskole for barn

La barna lære seg å padle ned elvestryk på en trygg måte, ved å kombinere instruksjon og lek vil barna lære å holde balansen ned enkle fossestryk. TrollAktiv har erfarne og høyt kvalifiserte instruktører som utfører kursene.

På hjul

Prøv terrengsykkel hos TrollAktiv i en utfordrende sykkelløype hvor man sykler over hindringer som vippeplanker, kurver, svingbro montert i trær, balansebjelker og ramper. Det er også en egen sykkelpark for de minste.

På fjell

Bli med en av instruktørene på TrollAktiv som guider deg gjennom skogen, over bekker og opp til toppen av et fjell, belønningen er en ubeskrivelig utsikt over Setesdalen.

Se elg på nært hold

Nærkontakt med skogens konge opplever du på Elgtun. I tillegg til møte med elg er det utstilling, smykkeverksted og natursti.

Flere opplevelser i Evje og Bygland